Kejsarens nya kläder

En lekfull historia om en fåfäng kejsare.

Wasa Teater presenterar en turnerande föreställning baserad på den klassiska sagan Kejsarens nya kläder, regisserad av Lina Ekblad. Föreställningen är skapad för barn mellan 3-8 år och spelas av skådespelarna Tuuli Heinonen och Julia Johansson.

Årets turnerande föreställning för barn är en lekfull tolkning av sagan där en fåfäng kejsare anlitar skurkaktiga skräddare som lurar honom att tro att han bär en fantastisk dräkt gjord av magiskt tyg, som endast smarta människor kan se. I själva verket är kejsaren naken och det är bara ett barn som vågar säga sanningen.

Föreställningen tar upp teman som fåfänga, sanning och att våga vara sig själv. Publiken kommer att uppleva en underhållande och lärorik stund med humor, samtidigt som de uppmuntras att tänka själva och våga säga vad de ser.

För daghem och skolor

Wasa Teaters turnerande föreställning av Kejsarens nya kläder är en perfekt aktivitet för daghem och skolor, som vill erbjuda barnen en kulturell och givande upplevelse. Boka in er föreställning redan nu. Spelperiod 6.9 – 1.12.2023

För familjer och privatpersoner

Föreställningen spelar på Vasallen och är underhållande och rolig för hela familjen. En saga som genom sin klassiska tematik har levt vidare från år till år, vilket gör att många vuxna hittar en hel del igenkänningsfaktorer.

Spelplan

Produktionsuppgifter

Turnéinfo:

Pris: 300 € per föreställning
Spelyta: 3 x 4 m
Föreställningens längd: cirka 45 minuter
Byggtid: 1 h
Tid för rivning: 1 h
Tid mellan två föreställningar: 45 minuter

Arbetsgrupp

Tuuli Heinonen
Gästande skådespelare

Julia Johansson
Gästande skådespelare

Lina Ekblad
Skådespelare

Maria Antman
Gästande Scenograf

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här