Kulturkompis

Skulle du vilja gå på teater, men det blir inte av att göra det ensam? Nu kan du i samarbete med Röda korset och Vasa Stad ringa och be om en kulturkompis som sällskap!

Kulturkompisarna är frivilliga kamrathandledare som är förtrogna med kulturutbudet och utbildade av Vasa stads kulturtjänster, och vem som helst kan be dem som sällskap till olika kulturobjekt. Kompisarna kommer med på museer, konstutställningar, teater- och musikföreställningar eller andra ställen i näromgivningen.

Kulturkompisverksamheten är avsedd för alla kulturintresserade som vill bekanta sig närmare med Vasa stads kulturutbud. Kompisen kan lotsa en enskild person, en liten grupp eller invånaren i ett servicehus med personlig assistent, och vid behov kan kompisen komma hem efter personen.

Men visst kommer du ihåg att kulturkompisarnas tjänster baserar sig på frivillighet. Kompisarna är inte guider, utan vanliga kulturintresserade människor som berörs av principerna för frivilligarbete.

En kulturkompis kan du fråga efter på numret Röda Korsets finska avdelnings koordinaator Kirsi Wik, 044 763 1066, kirsi.wik@sprvaasa.fi

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här