Handbok för superhjältar

Äntligen på teaterscenen!

 

Följ med oss på en spännande resa till staden Rosenhill, och till Lisa -som du kanske känner som den modiga superhjälten Röda Masken!

Möt nioåriga Lisa, som bor hos sin mormor då hennes mamma arbetar i en annan stad. Lisa är en modig tjej, men hennes nya tillvaro är långt ifrån enkel. Killgänget i den nya skolan retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.

En ödesdiger dag flyr Lisa in på biblioteket, där hon upptäcker en bok som liksom verkar uppenbara sig för just henne. Boken känns magisk och nästan självlysande, och av en eller annan anledning är den inte ens registrerad i bibliotekets system.  Till och med bibliotekarien viskar till Lisa, att boken kanske helt enkelt skall följa med Lisa hem, och stanna där. Detta är upptakten till Lisas förvandling, boken är nämligen en Handbok för superhjältar!

Regisserad av Agneta Lindroos, blir vår dramatisering av Handbok för Superhjältar den första teaterföreställningen i världen baserad på denna populära berättelse. Föreställningen är en spännande och fartfylld barnpjäs som passar minst lika bra för den vuxna publiken.

Föreställningen riktar sig i första hand till barn i åldern 8-12 år och deras familjer, samt till lågstadieskolor som vill ge sina elever en minnesvärd teaterupplevelse. Wasas Teaters engagemang för barnföreställningar är välkänt, och Handbok för Superhjältar är inget undantag. Föreställningen är dramatiserad utgående de fyra första böckerna i serien.

Bli en del av Lisas äventyr när hon kämpar mot skurkbossen Wolfgang och lär sig att tro på sig själv.

Spelplan

Produktionsuppgifter

Av: Elias Våhlund & Agnes Våhlund
Regi: Agneta Lindroos
Dramaturgi: Hanna Åkerfelt
Scenografi: Marcus Olson
Kostymdesign: Marcus Olson
Mask- och perukdesign: Anna Vesterback

Premiär: Lördag 16.3.2024 kl.18:00
Spelperiod: 16.3.2024-8.5.2024

Längd: cirka 2 h inklusive paus

Uppföranderätt: Agency North / Colombine Teaterförlag

Arbetsgrupp

Julia Johansson
Gästande skådespelare

Carola Sarén
Skådespelare

Lina Ekblad
Skådespelare

Tuuli Heinonen
Gästande skådespelare

Tove Qvickström
Skådespelare

Jakob Johansson
Gästande Regissör & skådespelare

Jon Henriksen
Gästande skådespelare

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här