Handbok för Superhjältar

Äntligen på teaterscenen!

 

Följ med oss på en spännande resa till staden Rosenhill, och till Lisa – som du kanske känner som den modiga superhjälten Röda Masken!

Möt nioåriga Lisa som nyligen flyttat till sin mormor i Rosenhill, eftersom hennes mamma jobbar utomlands några månader. Lisa är en modig tjej, men hennes nya tillvaro är långt ifrån enkel. Ett gäng i den nya skolan retar henne konstant för hennes utstående öron och nästan varje dag blir hon jagad efter skolan.

En ödesdiger dag söker Lisa skydd från sina mobbare utanför biblioteket och där bland böckerna i bokbytarhyllan upptäcker hon en bok som verkar uppenbara sig för just henne. Boken känns magisk och nästan självlysande. Detta blir upptakten till Lisas förvandling, boken är nämligen en Handbok för Superhjältar!

Genom intensiv träning och en stark inre drivkraft påbörjar Lisa sin resa för att bli superhjälten Röda Masken. Hennes nya styrkor hjälper henne inte bara att besegra bovar, utan stärker också hennes tro på sig själv. Detta blir avgörande när Rosenhill ställs inför hotet från ärkeskurken Wolfgang och behovet av en superhjälte blir akut.

Handbok för Superhjältar är en actiondrypande barnpjäs som passar minst lika bra för den vuxna publiken. I Agneta Lindroos regi blir Wasa Teaters dramatisering den första teateruppsättningen i världen som baserar sig på de populära böckerna av Elias och Agnes Våhlund. Föreställningen är dramatiserad utgående från de fyra första böckerna i serien.

Föreställningen riktar sig i första hand till barn i lågstadieåldern och deras familjer, samt till skolor som vill ge sina elever en minnesvärd teaterupplevelse. Wasas Teaters engagemang för barnföreställningar är välkänt, och Handbok för Superhjältar är inget undantag.

Häng med på ett fartfyllt och spännande äventyr och se Röda Masken flyga över scen på Wasa Teater

Spelplan

Produktionsuppgifter

Av: Elias Våhlund & Agnes Våhlund
Regi: Agneta Lindroos
Dramaturgi: Hanna Åkerfelt
Scenografi & kostymdesign: Marcus Olson
Mask- och perukdesign: Anna Vesterback
Ljusdesign: Tobias Lönnquist
Ljuddesign: Niklas Nybom
Musik: Ralf Nyqvist

På scen: Carola Sarén, Lina Ekblad, Tove Qvickström samt gästerna: Julia Johansson, Jon Henriksen, Thomas Lundin, Tuuli Heinonen, Jakob Johansson

Premiär: Lördag 16.3.2024 kl.18:00
Spelperiod: 16.3.2024-8.5.2024

Längd: 2 h inklusive 20 minuters paus

Uppföranderätt: Agency North / Colombine Teaterförlag

Arbetsgrupp

Agneta Lindroos
Gästande Regissör

Marcus Olson
Gästande scenograf & kostymdesigner

Anna Vesterback
Mask & peruk

Tobias Lönnquist
Gästande ljusdesigner

Niklas Nybom
Ljudmästare

Ralf Nyqvist
Kapellmästare

Julia Johansson
Gästande skådespelare

Carola Sarén
Skådespelare

Lina Ekblad
Skådespelare

Tuuli Heinonen
Gästande skådespelare

Tove Qvickström
Skådespelare

Jakob Johansson
Gästande Regissör & skådespelare

Jon Henriksen
Gästande skådespelare

Thomas Lundin
Gästande skådespelare

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här