TFN 06 3209 330

Spelman på taket

En musikal om kärlek och traditioner. Premiär 21.9.2019.

 

Jubileumsföreställning med premiär 21.9.2019. Biljettsläpp 1.11.2018!

 

Wasa Teater erbjuder underhållning utöver det vanliga i det nyrenoverade teaterhuset med storsatsningen Spelman på taket. Spelman på taket är en musikal med dans, romantik och gripande historier.

Spelman på taket handlar om en svunnen tid men är samtidigt en musikal om det närvarande. Den skildrar en befolkning i den fiktiva byn Anatevka, med grundmurade judiska traditioner, där de heliga skrifterna både ger stabil vägledning och upphov till diskussion. Men den handlar också om idag – hur våld och ekonomiska kriser leder till förföljelse, driver folk i exil; då som nu, alltså.

Handlingen följer en judisk familj där konflikt uppstår mellan pappa Tevje (Mats Holmqvist) och döttrarna (Ksenia Timoshenko, Sannah Nedergård, Astrid Stenberg) när de vill välja sina män av kärlek – inte av tradition. Det är en berättelse om frigörelse från gamla, patriarkala strukturer och om modet att gå egna vägar.

Spelman på taket är en av de tidlösa Broadway-klassikerna med fartfylld klezmerinspirerad  folkmusik och välbekanta melodier. Markus Virtas vision är att göra en uppdaterad, energisk version av ett klassiskt material, lyfta fram det komiska men också det stora dramat som finns inbyggt i materialet. Kom och se hur regissören Markus Virta valt att utforma musikalen på Wasa Teaters nyrenoverade scen tillsammans med en välsjungande ensemble och en orkester under Ralf Nyqvists ledning.

I rollerna får vi se: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Mats Holmqvist, Thomas Lundin, Sannah Nedergård, Filip Ohls, Tove Qvickström, Tom Salminen, Carola Sarén, Astrid Stenberg, Ksenia Timoshenko, Maria Udd

 

Regissör Markus Virta och skådespelare Mats Holmqvist.

 

ORIGINALPRODUKTION: NEW YORK STAGE REGISSERAD OCH KOREOGRAFERAD AV JEROME ROBBINS
PRODUCERAD AV HAROLD PRINCE
Baserad på berättelser av Sholem Aleichem, med specialtillstånd av Arnold Perl
Presenteras i samarbete med Music Theatre International (Europe)

Spelplan

Produktionsuppgifter

AV: Joseph Stein
TEST: Sheldon Harnick
MUSIK: Jerry Bock

REGI: Markus Virta
SCENOGRAFI: Jani Uljas
KOSTYM: Linn Wara
KOREOGRAFI: Fernandez Miguel-Angel
KAPELLMÄSTARE: Ralf Nyqvist
LJUSDESIGN: Tobias Lönnquist
LJUDDESIGN: Dennis Lindén
MASK- OCH PERUKDESIGN: Fia Derghokasian

ORKESTER: Alexei Meidzof violin, John Ale’n klarinett, Tobias Udd trumpet, Eero Paalanen bas, Patrik Lax slagverk, Ralf Nyqvist piano

BILJETTPRISER: 38/35/20 €

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här