Lina Ekblad

Skådespelare

06-3209324

Lina Ekblad utexaminerades som skådespelare från Teaterhögskolan i Helsingfors 2007. Innan dess har hon också tagit en dramainstruktör-examen, inom fysisk teater, från Yrkeshögskolan Novia. Lina har också studerat argentinsk tango i Buenos Aires. Lina kan man ha setts i roller som bl.a Aliide i Utrensning och Vicky i Rampfeber. Lina har också medverkat i olika kortfilmer, tv-serier och filmer, bl.a Julvädret som försvann och Colorado Avenue.

Lina tillhör Wasa Teaters fasta ensemble sedan 2008.

Som 10-åring bestämde jag mig för att det är skådespelare jag vill bli. Det blev en betydligt längre väg och hårdare kamp än jag någonsin tänkte mig då, och idag är jag lyckligt lottad som får kalla Wasa Teater min arbetsplats. Teatern är för mig en plats där man ska få tillgång till en konstupplevelse, – något som på ett njutbart sätt ger människan nya insikter. Detta söker jag i alla teateruppsättningar, både de jag medverkar i och de jag ser som publik. När filosofin möter det fysiska på teaterscenen, föds de föreställningar som inspirerar mig mest.

En viktig milstolpe för min egen utveckling som skådespelare var att få medverka i produktionen “Bingo – här var ditt liv” på Uppsala stadsteater 2007. På Wasa Teater har minnesvärda produktioner varit Onödiga människor, Narnia och Sylvi.

Emellanåt har jag också varit tjänstledig och gjort egna produktioner, som Årets pjäs 2017, och Feta kungar och Fattiga Riddare 2019 (i samarbete med Wasa Teater). Förutom i teater så nördar jag ner mig extremt i olika specialintressen varav swingdansen Lindy hop och hästhoppning, som har hängt med de senaste 15 åren.

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här