Patrik, Irene och pensionärsmakten

En fartfylld föreställning för äventyrslystna lågstadiebarn.
Baserad på Malin Klingenbergs & Joanna Vikström Eklövs populära bokserie.

I en skola i en liten stad sitter en pojke i ett klassrum, djupt försjunken i egna tankar. Pojken heter Patrik, och han älskar kartor. Själv äger han tre stycken, en över hela världen, en över stjärnhimlen och en över staden där han bor.

Den här dagen kommer att bli den mest spännande i Patriks liv, fast det vet han inte ännu. Helt snart kommer han att bli retad av klassens värsting Irene och rymma från skolan. När han stiger på bussen som skall ta honom hem, hamnar han av misstag på en gruppresa för pensionärer. Vad pinsamt!

En fartfylld föreställning för äventyrslystna lågstadiebarn.

Men när det framkommer att en av seniorerna blivit kidnappad hittar Patrik plötsligt sig själv mitt i ett spännande och fartfyllt äventyr. Vad är datamedikamentatorn? Vad betyder larm 001? Skall Patrik och pensionärerna hitta fram i tid för att rädda den kidnappade Elsa? Och vilken roll spelar elaka Irene i kidnappningen?

Pjäsen baserar sig på Malin Klingensbergs populära bokserie

Pjäsen, som dramatiserats av Hanna Åkerfelt, baserar sig på Malin Klingbenbergs och Joanna Vikström Eklövs populära bokserie om Patrik och Pensionärsmakten. Om sitt skrivande skriver Malin själv så här:

”För mig handlar skrivandet lika mycket om hantverket, som om berättelsen. Jag älskar att hitta på och att fantisera. Jag tycker dessutom om att finslipa, flytta om ord, skulptera, välja och välja bort, tills texten innehåller exakt det som behöver bli sagt, varken mer eller mindre. Ofta överraskas jag av det jag skriver. Skrivandet låser upp ett rum i min fantasi som jag inte kommer åt på något annat sätt, än genom att fatta pennan eller sätta mig vid ett tangentbord.”

 

Priser

BILJETTER: 20/10€ skolgrupper (Lärare & assistenter går gratis på föreställningar dagtid tillsammans med sin grupp)
GRUPPBOKNINGAR: riktas till forsaljning@wasateater.fi eller 06 3209 316/315.

Produktionsuppgifter

AV: Malin Klingenberg
DRAMATISERING: Hanna Åkerfelt
REGI: Paul Olin
SCENOGRAFI: Maria Antman
KOSTYM: Marcus Olson
MASK OCH PERUK: Anna Vesterback
LJUS: Kristoffer Svenn
LJUD: Dennis Lindén
SKÅDESPELARE: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Markus Lytts, Tove Qvickström, Carola Sarén, Maria Udd, Susanne Marins m.fl.

Arbetsgrupp

Johan Aspelin
Skådespelare

Jonas Bergqvist
Skådespelare

Lina Ekblad
Skådespelare

Markus Lytts
Skådespelare

Tove Qvickström
Skådespelare

Carola Sarén
Skådespelare

Maria Udd
Skådespelare

Susanne Marins
Gästande skådespelare

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här