TFN 06 3209 330

Månskensprinsen

Nyskriven familjeföreställning av Maria Turtschaninoff & Anna Simberg

FAMILJEFÖRESTÄLLNING VÅREN 2020

Prins Aurelian har aldrig varit utanför slottet där han bor. Han lever på natten tillsammans med sin mor, drottningen. Det har aldrig slagit honom att det är konstigt att han lägger sig i gryningen när månen går ner och solen går upp.

En dag klättrar Tea, en nyfiken flicka från stan, in i slottet på jakt efter spöken och skatter. Med hennes hjälp får prins Aurelian för första gången uppleva dagsljus, stadsvimmel och andra människor.
Men i solljuset finns också mörker, någon i staden vill honom illa. Det finns en hel del som drottningen inte har berättat…

Månskensprinsen är en nyskriven sagopjäs för hela familjen av Maria Turtschaninoff och Anna Simberg. Turtschaninoff, är en av Finlands mest framstående fantasyförfattare. Hennes författarskap har hyllats världen över och hon har jämförts med flera internationella mästare i genren. Anna Simberg har under sin långa och mångsidiga karriär som dramaturg och dramatiker varit en företagsam och kreativ eldsjäl på det finländska teaterfältet. Anna jobbade på Wasa Teater mellan 2015 och 2019.

 

Fantasyförfattare skrev för Wasa Teater

”Månskensprinsen” är Maria Turtschaninoffs första pjäs. Fantasyförfattaren konstaterar att det var svårare än hon hade trott att skriva för scenen. Läs intervju med Maria här.

 

 

 

Sofia får älvorna att skimra

När ridån går upp för ”Månskensprinsen” på Wasa Teater i mars bär alla skådespelare kostymer designade av Sofia Pantouvaki. Den nyskrivna pjäsen är i första hand riktad till barn, men Pantouvaki säger att bara för att publiken är ung betyder det inte att kostymerna ska vara förenklade. Läs hela intervjun med Sofia här.

 

Spelplan

Produktionsuppgifter

MÅNSKENSPRINSEN
PREMIÄR: 13.3.2020
STORA SCENEN

AV: Maria Turtschaninoff & Anna Simberg
REGI: Fiikka Forsman
SCENOGRAFI: Erik Salvesen
KOSTYM: Sofia Pantouvaki
I ROLLERNA: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Alex Holmlund, Sannah Nedergård, Tove Qvickström, Ksenia Timoshenko, Maria Udd

PUBLIKARBETE: familjelördag, materialpaket för skolor

Arbetsgrupp

Johan Aspelin

Jonas Bergqvist

Lina Ekblad

Alexander Holmlund

Sannah Nedergård

Carola Sarén

Ksenia Timoshenko

Maria Udd

Erik Salvesen

Sofia Pantouvaki

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här