Om ett år fyller vi 100! Nu släpps biljetterna till Spelman på taket!

Om ett år fyller vi 100! Nu släpps biljetterna till Spelman på taket!

Wasa Teater erbjuder underhållning utöver det vanliga i det nyrenoverade teaterhuset med storsatsningen Spelman på taket.

Exakt ett år innan Wasa Teater fyller 100 år, 1.11.2019, inleds försäljningen av biljetter till jubileumspjäsen Spelman på taket. Premiär blir det den 21.9.2019 i splitternya utrymmen.

Wasa Teater erbjuder underhållning utöver det vanliga i det nyrenoverade teaterhuset med storsatsningen Spelman på taket. Tolv skådespelare och sex musiker medverkar i musikalen som innehåller både dans, romantik och gripande historier. Spelman på taket är en av de tidlösa Broadway-klassikerna med fartfylld klezmerinspirerad  folkmusik och välbekanta melodier.

Det är få musikaler som överlevt som Spelman genom decennierna och nästan bara blivit bättre med åren. Det är en historia som får oss att brista ut i skratt samtidigt som den drabbar oss med sina djupt mänskliga teman och sin vackra musik. Jag ser fram emot att få arbeta fram en Spelman med ett modernt tempo som innehåller både den klassiska flaskdansen och en vacker historia om oss och vår tid genom berättelsen om livet i Anatevka, berättar regissören Markus Virta.

Spelman på taket handlar om en svunnen tid men är ändå en musikal om det närvarande. Den skildrar en befolkning i den fiktiva byn Anatevka, med grundmurade judiska traditioner, där de heliga skrifterna både ger stabil vägledning och upphov till diskussion. Men den handlar också om idag – hur våld och ekonomiska kriser leder till förföljelse, driver folk i exil; då som nu, alltså. Handlingen följer en judisk familj där konflikt uppstår mellan pappa Tevje (Mats Holmqvist) och döttrarna (Ksenia Timoshenko, Sannah Nedergård, Astrid Stenberg) när de vill välja sina män av kärlek – inte av tradition.

Biljetterna kommer till försäljning den 1.11.2018 på www.netticket.fi, i Wasa Teaters biljettkassa och hos alla NetTickets återförsäljare.


SPELMAN PÅ TAKET

AV: Joseph Stein
TEXT: Sheldon Harnick
MUSIK: Jerry Bock

REGI: Markus Virta
SCENOGRAFI: Jani Uljas
KOSTYM: Linn Wara
KOREOGRAFI: Fernandez Miguel-Angel
KAPELLMÄSTARE: Ralf Nyqvist
LJUS: Tobias Lönnquist
LJUD: Dennis Lindén
MASK: Fia Derghokasian

I ROLLERNA: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Mats Holmqvist, Thomas Lundin, Sannah Nedergård, Filip Ohls, Tove Qvickström, Tom Salminen, Carola Sarén, Astrid Stenberg, Ksenia Timoshenko och Maria Udd

ORKESTER: Alexei Meidzof (violin), Johan Alén (klarinett), Tobias Udd (trumpet), Eero Paalanen (bas), Patrik Lax (slagverk) och Ralf Nyqvist (piano)

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här