Nytt samarbete mellan Vasas teatrar

Nytt samarbete mellan Vasas teatrar

Program riktat till åldringar och en morsdagskonsert planeras gemensamt under våren.

Wasa Teater och Vasa stadsteater samarbetar under våren kring stimulerande program för åldringar och en morsdagskonsert

Idén till samarbetet mellan teatrarna uppstod redan i det första mötet med teatrarnas chefer.

– Vi träffades med Ann-Luise när hon blev chef för Wasa Teater, och vi kom fram till att vi genast måste börja samarbeta mera. Vi har all orsak att vara stolta över att vi har två fina proffessionella teatrar i Vasa. Vi på teatrarna har ett ansvar för välmående, speciellt i dessa tider, och vi kan producera upplyftande program till våra äldre på två språk. Vi tror att ett småskaligt samarbete växer till något större med tiden, säger Seppo Välinen.

Med hjälp av Alvar-bildtelefontjänsten får många av hemvårdens och Seniorcentrets klienter hemvårdsservice, rekreationsverksamhet, socialt kapital och verksamhet som främjar funktionsförmågan och rehabilitering. Tillsammans med Vasa stad och Vasa stadsteater har Wasa Teater gått in för att producera material för tjänsten.

– Vi producerar ett gemensamt program för klienterna som följer sändningen i Alvar-tjänsten. Innehållet består av dikter, sånger, teaterberättelser och rundturer i teaterhuset. Vi har också presenterat skådespelarnas husdjur och diskuterat hurudana husdjur klienterna haft, säger Bertell.

Mödrar hyllas med morsdagskonsert

Wasa Teater och Vasa stadsteater smarbetar också kring två morsdagskonserter som planeras till 7-8 maj i år. Det blir en tvåspråkig morsdagskonsert, där också andra språk kan förekomma.

En morsdagskonsert är nästa steg i vårt samarbete, som gör att samarbetet blir mera konkret som föreställningsverksamhet. Vad är bättre än att kunna förverkliga en tvåspråkig konsert med bra musik inför en så fin dag som morsdagen. Båda teaterhusen har starka sångare och många musikkunniga, det känns kreativt och bra att göra detta tillsammans, summerar Bertell och Välinen.

Från Wasa Teater deltar Carola Sarén som konferencier tillsammans med kollegan Oiva Nuojua från stadsteatern. Utöver Carola så kommer Wasa Teaters skådespelare Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Maria Udd, Markus Lytts och Tove Qvickström att medverka.

Från stadsteatern medverkar Sarah Nedergård, Sonja Silvander, Toni Ikola, Jukka Wennström, Terhi Suorlahti, Juha Ekola, Ulla Väätäinen och Timo Luoma. Också en tremanna orkester under ledning av Sauli Perälä från stadsteatern medverkar i konserterna.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här