Lyckat renoveringsår för Wasa Teater

Lyckat renoveringsår för Wasa Teater

Wasa Teater har ett lyckat renoveringsår med utlokaliserad verksamhet bakom sig.

Ca 40 000 såg produktioner på Wasa Teater under spelåret 2018-2019. Teaterns pedagoger har genom sin verksamhet nått ut till över 6000 kunder.

 

Den nyskrivna musikalen Gambämark gjorde succé under spelåret och lockade 23 560 besökare från hela Finland. Gambämark spelades sista gången den 12 januari i år.

 

Under hösten 2018 spelades turnéföreställningarna Karius & Baktus samt Världen är så stor och dessa sågs av 3833 respektive 2955 barn och unga i hela Svenskfinland. Wasa Teater är sedan tidigare uppmärksammat för ett framstående publikarbete. I och med produktionen Världen är så stor var Wasa Teater den första institutionsteatern i Finland som producerar ett Teater-i-undervisningen program.

 

Under våren 2019 hade Wasa Teater en föreställning på repertoaren. Familjeföreställningen LasseMajas Detektivbyrå, som spelades vid Smedsby UF. Det var stort intresse för att se LasseMaja från starten och detta resulterade i näst intill slutsålda föreställningar under hela spelperioden, med totalt 9068 personer i publiken.

 

Förutom föreställningsverksamheten har teaterpedagogerna genom olika tjänster nått ut till drygt 6600 kunder som tagit del av sagostunder, evenemang och workshopar knutna till teaterns produktioner men också utbildningstillfällen och föreläsningar som skräddarsytts för olika företagskunders behov.

 

Totalt har Wasa Teater haft cirka 46 000 kunder under spelåret 2018-2019.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här