I Herrlogen – en Wasa Teater podcast

I Herrlogen

I Herrlogen – en Wasa Teater podcast

Under en träff under friare former mellan skådespelarna på Wasa Teater och de dåvarande gästerna på Wasa Teater Ted Forsström och Kaj Korkea-aho, kastades ett förslag fram av Ted och Kaj; varför inte lansera en Wasa Teater-podcast? Idén planerades vidare och således presenteras nu I Herrlogen.

Skådespelare Jonas Bergqvist tog tag i saken och började utreda om det skulle vara möjligt att producera en podcast på Wasa Teater.

Det finns många härliga människor som med sin expertis tillför mycket till Wasa Teater. Vi har pratat om att ”öppna upp” teaterhuset och det här är ett bra sätt att göra det på berättar skådespelare Jonas Bergqvist. Jag gick igång på idén direkt och frågade Johan Aspelin om han ville hänga på.

Efter det har vi provbandat och lekt med idéer och olika koncept. Det vi har nu är det som fungerat bäst, samtal i herrlogen. Många i huset har bidragit med sina expertkunskaper för att bidra till att podden ska bli så bra som möjligt.

Musiken som ni hör i podden är komponerad och inspelad av Dennis Lindén och Daniel Hjerppe.

 

Varför I Herrlogen?

Det är där vi börjar och avslutar vår dag. Där har vi våra mest avskalade samtal om allt möjligt. Podden kunde lika bra heta ”Wasa Teater – Unmasked”. Kort sagt är ”I Herrlogen” en podcast om livet på Wasa Teater och människorna som arbetar där.

 

Hur kommer innehållet att se ut, vad får man höra?

Allt mellan himmel och jord. Vi pratar med alla på teatern, skådespelare, sminköser, rekvisitörer, dräktansvariga, administrativ personal, snickare, ALLA! Vi försöker vara aktuella men det blir nog en hel del tillbakablickar också.

 

Vad får man då veta om alla som jobbar på teatern?

Först och främst vad de jobbar med just nu.  Hur har de hittat till teatern och Wasa Teater? Gör de annat vid sidan om? Teateranekdoter, turnéminnen och andra ”smaskigheter”.

 

Var hittar man podcasten och hur ofta kommer den att publiceras?

Hela hösten ger vi ut ett nytt avsnitt varje tisdag på den här sidan samt på Soundcloud och Itunes under namnet ”I Herrlogen”. Vi har också en Facebooksida som heter ”Herrlogen”, där vi länkar till nya avsnitt.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här