En rolig tandtrollsberättelse på turné

En rolig tandtrollsberättelse på turné

Karius och Baktus är skriven av Thorbjörn Egner och utkom redan i slutet av 40-talet, men hör fortfarande till en av de populära barnböckerna.

KARIUS OCH BAKTUS

Med iver och charm intar de pojken Jens mun. Jens slarvar inte bara med tandborstningen, utan han älskar också sötsaker – och det gör Karius och Baktus också! Därför stortrivs de i Jens mun.

Men en dag får Jens tandvärk… Vad ska han göra nu? Och hur ska det nu gå för de trollen när Jens besöker tandläkaren?

Karius och Baktus är skriven av Thorbjörn Egner och utkom redan i slutet av 40-talet, men hör fortfarande till en av de populära barnböckerna. Under hösten 2018 turnerar Wasa Teater med föreställningen i daghem och skolor. Föreställningen rekommenderas för barn i åldern 3-8.


Regissör Agneta Lindroos, vad handlar Karius och Baktus om?

Föreställningen handlar om två busiga tandtroll som befinner sig i 6-åriga Jens mun. De hugger, hackar och bygger sina hem i hans tänder. Jens älskar sötsaker – kex, bullar och godis, samtidigt som han ogillar att borsta tänderna. Detta leder till att Jens får tandvärk och tvingas besöka tandläkaren.

Ur tandtrollens perspektiv

Det som är speciellt och samtidigt roligt och inspirerande med vår berättelse är att den är skriven ur tandtrollens perspektiv. Det motstridiga här är att tandtrollen är elaka mot Jens samtidigt som de är både roliga och underhållande.

Jag hoppas att vår föreställning, genom de toktassiga trollen och berättelsen kring Jens blir en inspirationskälla för barnen så att de på något sätt minns dem. I bästa av världar uppstår en diskussion hemma och barnet får ett litet, litet intresse för tandborstning och välmående. Det behövs så väl när vi rör oss bland de enorma godis- och kexhyllorna som omger oss i vår vardag.


Föreställningar för familjer i Dramasalen

Alla turnéföreställningar är fullbokade. I och med att efterfrågan har varit stor efter Karius och Baktus spelas nu två föreställningar i Dramasalen på Vasa stadsbibliotek lördagarna 27.10 och 24.11 kl 14. Det ordnas ingen biljettförsäljning vid dörren, endast förköp. Biljetter kan köpas via www.wasateater.fi och via teaterns biljettkassa som finns på Ritz, Kyrkoesplanaden 22.

KARIUS OCH BAKTUS

AV: Thorbjørn Egner
MUSIK: Christian Hartmann
REGI: Agneta Lindroos
ÖVERSÄTTNING: Anna Simberg
MUSIKARRANGEMANG: Eero Paalanen
SCENOGRAFI & KOSTYM: Marcus Olson
SCENOGRAFIASSISTENT: Embla Björck
I ROLLERNA: Anna Moberg, Carola Sarén, Maria Udd
MASK- OCH PERUKDESIGN: Anna Vesterback
MUSIK-  OCH LJUDPLANERING: Tim Stratton, Agneta Lindroos
PBILIKARBETE OCH STUDIEMATERIAL: Sarah Bergkulla
REKVISITA: Embla, Björk, Raija Sabel, Sara Snickars
DEKORVERKSTAD: Jeremy Crotts, Stig Lund, Nicholas Isaksson
KOSTYMATELJÉ: Belinda Fridlund, Hanna Enlund
AFFISCH: Frank A. Unger
FOTO: Linus Lindholm

Spelperiod 26.9 – 30.11.2018 på turné
Speltid ca 40 min, ingen paus

 

STUDIEMATERIAL

Med hjälp av studiematerialet får barnen på ett lekfullt sätt fördjupa sig i pjäsens tematik. Barnen får träna sig på att ta ansvar för sin mun- och tandhälsa, förstå handling och konsekvens. De får lära sig hantera rädslor och bli bästis med tandborsten, tandskötaren och tandläkaren.

Studiematerialet kostar 50 € och går att beställa via sarah.bergkulla@wasateater.fi. Är du med i vårt pedagogombudsnätverk får du materialet gratis och automatiskt per mail ca 2 veckor innan premiär.

WORKSHOP

Det blir ett spännande, roligt och fantasifullt möte med Karius och Baktus värld. Tillsammans leker vi kring föreställningens tematik och pratar om de känslor, tankar och frågor som föreställningen väckte. Workshopen består av lekfulla dramaövningar där barnen får träna på att ta ansvar samt förstå handling och konsekvens. Dramaövningarna utvecklar även barnens fantasi och kreativitet, liksom det kommunikativa och sociala samspelet.

Workshop efter föreställning: 50 € / grupp á 45-60 min + km-ersättning.

Boka workshop via vår teaterpedagog sarah.bergkulla@wasateater.fi, tfn +358 (0)44 750 31 77

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här