Vänd om min längtan väcker stort intresse

Vänd om min längtan väcker stort intresse

Höstens biljetter bokas i rask takt. De bästa platser går åt just nu.

Vänd om min längtan bokas i samma takt som Wasa Teaters största publikmagneter. Endast produktioner av KAJ och humorduon Pleppo har tidigare väckt lika stort förhandsintresse som höstens nya musikal. Det är glädjande att grupperna har hittat tillbaka så här starkt, säger försäljningschef Simon Ventus.

I september är det dags för urpremiär av Vänd om min längtan, en ny nordisk musikal som kombinerar det österbottniskt jordnära med känslan från de stora musikalscenerna. Musikalen är en kärleksfull hyllning till alla som reste och de som inte vågade resa, till bröderna och mammorna, till papporna som dog för tidigt. Till alla dem som önskat att de kunnat vända om sin längtan.  Berättelsen och musiken får hjärtan att svämma över av glädje och av sorg.

De bästa platserna bokas i rask takt

– Det är tydligt att intresset för Vänd om min längtan är stort, säger försäljningschef Simon Ventus. Faktiskt är det så att bara Pleppo Två och KAJ:s musikaler (Gambämark & Botnia Paradise som slog publikrekord) har haft fler bokningar så här strax innan semestrarna de senaste åren. Vi vet att många teatrar runt om i landet har haft utmaningar med att få tillbaka gruppbokningarna till en normal nivå efter pandemin. Vi är tacksamma för att den Österbottniska publiken troget besök Wasa Teater, men också glada över att vi har en produktion som redan nu lockar besökare från andra delar av Finland och Norden.

Musik som väcker känslor

Nils-Petter Ankarblom som arrangerar musiken har jobbat med musikaler på olika teatrar både i Norden och på Broadway. Hans arrangemang för stråkar och blås har hörts i låtar av artister som Avicii, Jonas Brothers och Magnus Uggla. Tillsammans med Thomas Enroth unika känsla för melodier kommer musiken i Vänd om min längtan att lyfta upplevelsen till något utöver det normala.

Balladen, Skuggan av den jag är, som sjungs av Markus Lytts karaktär i föreställningen, har i en version inspelad med stråkorkester spelats över 50 000 gånger på YouTube. Om du inte hört den än, kan du lyssna på den här under och ladda inför en gripande teaterupplevelse i höst!

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här