Vänd om min längtan

Libretto Ann-Luise Bertell, musik Thomas Enroth, låttexter Åsa Jinder, arrangemang Nils-Petter Ankarblom, regi Erik-André Hvidsten.

Biljettsläpp 23.3.2023

I Wasa Teaters strategi ingår en aktiv satsning på det lokala, det inhemska och det nordiska samt på nyskriven dramatik. Hösten 2023 får en ny nordisk musikal urpremiär på teaterns stora scen.

Gamla Maria får ett mycket oväntat besök. Hennes dotter Lidia kommer för att få svar på sina frågor. Frågorna är många: Hur blev livet som det blev? Vad var det som gjorde att Maria valde att resa? Varför tog kärleken slut? Maria minns sitt liv. Minnena kommer till henne och berättar om resor över hav, om att lämna dem man älskar, om bröder som tror att de kan flyga och om gamla kvinnor som har kunskap om hur man vänder om längtan.

Upplev den nya nordiska musikalen Vänd om min längtan. Se den i höst på Wasa Teater!

Musikalen är ett personligt emigrantöde som utforskar teman som kärlek, längtan, sorg och alla val vi gör. Musikalen baserar sig på boken med samma namn av Ann-Luise Bertell. Berättelsen, musiken, skriven av Thomas Enroth, och sångtexterna, av Åsa Jinder, skapar tillsammans en vacker och berörande resa. Musikarrangemangen görs av den internationellt anlitade dirigenten Nils-Petter Ankarblom.

Maria gestaltas av Sarah Nedergård och Lilli Sukula-Lindblom. Dessutom medverkar Wasa Teaters skådespelare: Markus Lytts, Maria Udd, Carola Sarén samt gästerna Thomas Lundin, Filip Ohls, Isa Lindgren-Backman, Jon Henriksen och Ester Rudnäs. Orkestern leds av kapellmästare Ralf Nyqvist. Wasa Teater samarbetar med föreningen Musikteater i Österbotten.

Premiär i höst för unikt nordiskt samarbete

– Då Thomas kontaktade mig och undrade om jag hade en berättelse som han kunde komponera musik till så var Vänd om min längtan ett självklart val.  Thomas vackra berörande musik ger ytterligare djup och flykt till berättelsen. Det har varit en stor glädje att arbeta fram musikalen med detta begåvade team, säger Bertell

Musikalen Vänd om min längtan har premiär på Wasa Teater lördagen den 16.9.2023 och kommer att erbjudas fram till våren 2024.

Håll dig uppdaterad

Biljetterna släpps till försäljning 23.3.2023. Om du vill hålla dig uppdaterad om Vänd om min längtan kan du beställa på vårt specialnyhetsbrev om föreställningen här:

  Vill du ha koll på vad som sker på Wasa Teater kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

   

  Spelplan

  Skuggan av den jag är, med Markus Lytts

  Bilder

  Sarah Nedergård. Bild: Frank A. Unger

  Ann-Luise Bertell, Nils-Petter ankarblom, Thomas Enroth och Erik-André Hvidsten. (På bilden saknas Åsa Jinder)

  Produktionsuppgifter

  Av: Ann-Luise Bertell
  Kompositör: Thomas Enroth
  Textförfattare: Åsa Jinder
  Arrangemang: Nils-Petter Ankarblom
  Regi: Erik-André Hvidsten
  Kapellmästare: Ralf Nyqvist
  Scenografi: Anders Karls
  Koreografi: Karoliina Lahdenperä
  Dramaturgstöd:  Lina Teir & Erik Kiviniemi
  Kostymdesign: Karoliina Koiso-Kanttila
  Mask-och perukdesign: Fia Derghokasian
  Ljusdesign: Kristoffer Svenn

  På scen: Markus Lytts, Carola Sarén, Maria Udd, Thomas Lundin, Sarah Nedergård, Filip Ohls, Isa Lindgren-Backman med flera.

  Spelperiod: 16.9.2023 – 11.5.2024

  Hotellpaket Läs mer