Snart ses Wasa Teaters första streamade föreställning!

Snart ses Wasa Teaters första streamade föreställning!

Fyra direktsända föreställningar av Ernst Underbar i april.

Under spelåret som pågår har Wasa Teater, på grund av restriktioner, knappt fått ha publik alls. Och publiken är saknad. Wasa Teater har gjort en större digital satsning under spelåret, Julkonsert med Lytts och vänner, och nu lanseras nästa digitala teaterupplevelse. 

Den 17 april sker den första streamade premiären från teatern. Från och med den dagen kan man hemma i soffan se fyra direktsända föreställningar av Ernst Underbar! Föreställningarna 17.4, 21.4, 24.4 och 28.4 kl 19 direktsänds via NetTickets-Livetjänst och biljetter kan köpas via Wasa Teaters webbsida.

Normalt biljettköp till digital föreställning

Kunden köper normala biljetter via wasateater.fi. Genom biljettköpet får man en digital biljett till sin e-post med en kod som används vid streamingen. Koden är unik och kan användas endast en gång till en streaming. På tjänsten live.netticket.fi hittas sedan streamingen vid tidpunkten som streamingen av teaterföreställningen sker, dvs 17.4, 21.4, 24.4 och 28.4 kl 19. På biljetten finns också all information om var streamingen hittas.

Det finns tre olika biljettkategorier till streamingen, normalprisbiljett (12,90€) och två nivåer av priser på stödbiljetter. Normalprisbiljetten till streamingföreställningarna är mycket förmånligare än en vanlig teaterbiljett.

Att vi streamar föreställningar är nytt för både Wasa Teater och för våra kunder. Vi hoppas att priset inte skall vara ett hinder för någon att vara en del av detta experiment, berättar försäljningschef Simon Ventus.

Repetitioner och planering pågår

Som bäst pågår planerandet av de direktsända föreställningarna. Teaterns personal och streamingkoordinator Andreas Westerberg samarbetar med ett bolag som har stor erfarenhet av att producera direktsända evenemang. Föreställningen hade sin egentligen premiär 29 januari, men repeteras nu igen inför de streamade föreställningarna.

Teaterchef Ann-Luise Bertell,
Ernst Underbar – streamat live hem till publiken. Varför?
Vår verksamhet syftar till att spela för en publik. Teater utan publik är ingenting. Då publiken inte får komma till oss, så vill vi gärna komma hem till dem.

Detta är något nytt för teaterns publik, är det nytt för Wasa Teater?
Det är första gången i världshistorien som Wasa Teater streamar en föreställning. Därför kan nog också detta ses som ett test. Vi hoppas att publiken tar tillfället i akt och testar se en föreställning online och ger oss feedback om hur det fungerar att se en streamad föreställning.

Läs mera om föreställningen och se pressbilder här ->

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här