Nu Imorron – Skriva eller dö – författarsamtal i Vasa tor 14.3

Nu Imorron – Skriva eller dö – författarsamtal i Vasa tor 14.3

Kaj Korkea-aho och Karin Erlandsson modereras av Axel Åhman. Tove Qvickström läser författarnas texter.

Torsdagen den 14 mars kl 18-20 möts Kaj Korkea-aho och Karin Erlandsson i Dramasalen på biblioteket i Vasa. De möts i ett samtal om skrivande och produktivitet, modererat av Axel Åhman.

Axel Åhman.

Nu Imorron återkommer till Vasa i samband med Vasa Littfest även i år. Denna gång är det Axel Åhman som får moderera ett samtal mellan Kaj Korkea-aho och Karin Erlandsson som ska prata om skrivande och produktivitet. Med skrivande kommer drömmar och skrivkramp. Karin Erlandsson och Kaj Korkea-aho skildrar sin omvärld genom fantastiska äventyr, psykologiskt djup och besinningslös humor. Men finns det en gräns för vart deras skrivande kan sträcka sig? Hur tänker de kring mottagandet av de verk de hittills utgivit, hur skrivs ett författarskap fram?

Wasa Teaters skådespelare Tove Qvickström läser utdrag ur författarnas texter.

Inträdet är fritt och Café Proosa håller öppet. Författarnas böcker finns till försäljning och det finns tid för signering.

Arrangörer:

Tove Qvickström

Schildts & Söderströms, Förlaget, Vasa Littfest och Wasa Teater

 

✨✨✨

Sedan debuten Se till mig som liten är (2009) har Kaj Korkea-aho skrivit flera breda romaner för vuxna och unga, om våld och religiositet, om sexualitet och om vänskap. 2018 mottog han Längmanska kulturfondens pris för ”ett författarskap som med skarp blick tränger in i psykets labyrinter och blottlägger hur svårt vi människor har att kommunicera med varandra och hur grymma konsekvenserna kan bli då vi tiger, förtränger och förnekar.” Korkea-aho är för tillfället aktuell med ungdomsserien ZOO! tillsammans med Ted Forsström. Ted & Kaj är Svenskfinlands mest populära podcast och de har skrivit humor för radio, teve och scenen.

Karin Erlandsson debuterade 2014 med den hyllade romanen Minkriket och har sedan dess snabbt etablerats som en av Svenskfinlands mest produktiva författare med deckare, barnböcker och romaner i bagaget. Hon skriver för tillfället den fyrdelade barnboksserien Legenden om Ögonstenen, vars första del Pärlfiskaren belönades med Runeberg Junior-priset. I vår utkommer Erlandssons bok om att skriva: Alla orden i mig.

På frågor svarar Hanna Ylöstalo, evenemangsproducent, hanna@forlaget.com.

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här