Botnia Paradise jungfruresa närmar sig

Botnia Paradise jungfruresa närmar sig

En oförglömlig kryssning, en berättelse om vänskap, kärlek och att hitta sin plats i livet.

Botnia Paradise är humorgruppen KAJs andra musikal. Det är en berättelse om vänskap, kärlek och att hitta sin plats i livet. Med värme och humor bjuds publiken med på en oförglömlig kryssning. Den 18 september blir det urpremiär för musikalen.

Botnia Paradise, Östersjöns billigaste kryssningsfartyg! Vi finns här för att göra er resa så njutbar som möjligt. Buffén står dukad, tax-freen är välfylld och nattklubben väntar. Gör er redo att kasta loss med oss!

På färjan, det laglösa landet där Finland möter Sverige, är varje kryssning en livskris. Passagerare flyr vardagen medan besättningen kämpar för att hålla skorven flytande. Hänsynslöst prövar havet dem alla i en värld av tango, schlager och heltäckningsmattor.

Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård står för manus och musik. På scenen får de förstärkning av Wasa Teaters skådespelare Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Markus Lytts, Carola Sarén och Tove Qvickström. Dessutom medverkar gästerna Mathilda Kruse från Helsingfors och May Schjörlien från Sverige.

Regissör är Ida Kronholm. Kostymerna har planerats av Linn Wara, scenografi av Mia-Irene Sundqvist och koreografin av Ida “Inxi” Holmlund. Mask och peruk har planerats av Fia Derghokasian, ljuset av Kristoffer Svenn och ljudet av Dennis Lindén.

Orkestern med Patrick Lax, Stefan Lindblom, Peter Enroth och Robin Käldström leds av kapellmästaren Ralf Nyqvist. Musiken produceras av Janne Hyöty.

Vi på Wasa Teater är väldigt glada över vårt goda samarbete med KAJ och vi ser mycket fram emot premiären på Botnia Paradise som innehåller så mycket humor, roligheter, musikalitet, kärlek, dans. Det kommer att bli en föreställning som Österbotten aldrig kommer att glömma, konstateras teaterchef Ann-Luise Bertell.

Humorgruppen KAJ ser sin andra musikal närma sig premiären.

Att Botnia Paradise äntligen seglar mot premiär känns fantastiskt. Vi ser föreställningen bli bättre och bättre för varje dag. Alla gör sitt bästa för att ge publiken en teaterupplevelse utöver det vanliga. Som manusförfattare är det en fröjd att se allt komma till liv.

Botnia Paradise innehåller bla berättelser om vänskap, drömmar och om att hjälpa varandra berättar regissör Ida Kronholm.

Vi bjuder på kryssning precis som du vill ha den: blöt och farlig och romantisk, med alla musikgenrer och halsbrytande imponerande dans. Vi berättar om vänskap och drömmar, om att hjälpa varandra och om ett riktigt fuskbygge till båt. Det som händer på Botnia Paradise stannar på Botnia Paradise.

Scenograf Mia-Irene Sundqvist har försökt skapa en fartygsmiljö som skapar känsla och väcker minnen.

När jag tog fram konceptet till scenografin för Botnia Paradise ville jag ta fasta på de typiska elementen som färjorna har, som vi alla är så bekanta med. Jag hoppas att den visuella planeringen ska bidra med rätt känsla till musikalen, men också väcka känslor och minnen, lika starka som jag själv haft, när jag tänkt tillbaka på mina resor med färjorna över Östersjön.

 

BOTNIA PARADISE

Urpremiär 18.9.2021

Av: KAJ – Kevin Holmström, Jakob Norrgård, Axel Åhman
Regi: Ida Kronholm
Regiassistent: Lina Johansson
Scenografi: Mia-Irene Sundqvist
Kostym: Linn Wara
Koreografi: Ida ”Inxi” Holmlund
Kapellmästare: Ralf Nyqvist
Mask-och peruk: Fia Derghokasian
Ljus: Kristoffer Svenn
Ljud: Dennis Lindén
Musikproducent: Janne Hyöty

Skådespelare: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Markus Lytts, Tove Qvickström, Carola Sarén
Gästande skådespelare: Kevin Holmström, Matilda Kruse, Jakob Norrgård, May Schjörlien, Axel Åhman

Orkester: kapellmästare Ralf Nyqvist, Peter Enroth, Patrick Lax, Stefan Lindblom, Robin Käldström

Föreställningslängd: ca 2h 30 min, inkl 30 min paus
Textning: Föreställningen textas till finska, engelska och svenska från och med oktober 2021
Publikarbete: Kunskapsbok med för- och efterarbete, workshoppar

 

Ladda ner pressbilder här >>

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här