Botnia Paradise

En nyskriven kryssningsmusikal av humorgruppen KAJ.

Biljetter kan köpas från 15 april.
Urpremiär blir det den 18 september 2021.

Bästa passagerare, humorgruppen KAJ med besättning hälsar er varmt välkomna ombord på Botnia Paradise, Östersjöns billigaste kryssningsfartyg!

Vi finns här för att göra er resa så njutbar som möjligt. Buffén står dukad, tax-freen är välfylld och nattklubben väntar. Gör er redo att kasta loss med oss!

På färjan, det laglösa landet där Finland möter Sverige, är varje kryssning en livskris. Passagerare flyr vardagen medan besättningen kämpar för att hålla skorven flytande. Hänsynslöst prövar havet dem alla i en värld av tango, schlager och heltäckningsmattor.

Botnia Paradise är humorgruppen KAJs andra musikal. Det är en berättelse om vänskap, kärlek och att hitta sin plats i livet. Med värme och humor bjuds publiken med på en oförglömlig kryssning.

Unna dig en resa med Botnia Paradise!

 

Axel, Jakob och Kevin. Ni har tidigare gjort en musikal och haft ett stort 10-årsjubileum, vad kan man nu förvänta sig?
Vi har tagit allt vi lärt oss från tidigare projekt, satt oss ner för att skriva och mentalt gungat runt på havet i ett år nu. Resultatet är en hoppfull föreställning fylld av humor, show och hjärta. Vi ser fram emot att få spela den för publiken!

 

Ida Kronholm, Vad tycker du som regissör om materialet så här långt och hur kommer du jobba med det mot publiken?
Som musikalentusiast och silvermedlem på kryssningsrederi är Botnia Paradise både en dröm av flärd och mammas gata på samma gång. KAJ gör humor och musik som inga andra, och jag ser fram emot att få göra idén om färjan lika levande på scen som den är i mitt hjärta. Extra roligt för mig som regissör är förstås att utveckla rollfigurerna tillsammans med KAJ och de andra skådespelarna – hur talar man på en båt, hur rör man sig på en båt? Hur får vi stora scenen att gunga? Dofta salt och olja?

Vem gör Botnia Paradise?

Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård står för manus och musik. På scenen får de förstärkning av Wasa Teaters skådespelare Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Markus Lytts, Carola Sarén och Tove Qvickström. Dessutom medverkar gästerna Mathilda Kruse från Helsingfors och May Schjörlien från Sverige.

Regissör är Ida Kronholm. Kostymdesign görs av Linn Wara, scenografi av Mia-Irene Sundqvist och koreografi av Ida “Inxi” Holmlund.

Mask- och perukdesign görs av  Fia Derghokasian, ljusdesign av Kristoffer Svenn och ljuddesign av Dennis Lindén.

Orkestern med Patrick Lax, Stefan Lindblom, Peter Enroth och Anders Sjölind leds av kapellmästaren Ralf Nyqvist. Musiken produceras av Janne Hyöty.

 

 

Bilder

Axel Åhman, Kevin Holmström, Jakob Norrgård Foto: Frank A. Unger

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här