De österbottniska teatrarna satsar på en trygg teaterhöst

De österbottniska teatrarna satsar på en trygg teaterhöst

Wasa Teater, Vasa stadsteater, Seinäjoki stadsteater och Karleby stadsteater vill gemensamt försäkra sig om att alla besökare kan uppleva teater under trygga förhållanden i höst.

Wasa Teater, Vasa stadsteater, Seinäjoki stadsteater och Karleby stadsteater vill gemensamt försäkra sig om att alla besökare kan uppleva teater under trygga förhållanden i höst. Teatrarna har utgående från myndigheternas rekommendationer gjort upp gemensamma anvisningar och rutiner för höstsäsongen.

De österbottniska teatrarna följer ständigt med det rådande coronaläget och myndigheternas instruktioner. Teatrarnas gemensamma mål är att garantera en upplevelserik, men framför allt en säker teaterhöst för sin publik.

Teatrarnas specialarrangemang kan förorsaka en långsammare betjäning. Därför hoppas vi att publiken har förståelse och tålamod i samband med teaterbesöket. Publiken ombeds att komma i tid till teatern, så att det inte uppstår köer i olika utrymmen. Salongsdörrarna öppnas också i god tid innan föreställningen börjar och pausen har förlängts för att undvika köbildning.

Alla som har någon form av influensasymptom uppmanas att stanna hemma. Om man har köpt teaterbiljett och blir sjuk eller har varit i kontakt med någon som har insjuknat i corona kan man utan extra kostnad byta sin biljett till en annan föreställning.  Teaterbesökarna ombeds att vara noggranna med handhygienen, handsprit finns utsatt på flera olika punkter i alla teaterhus.  Städningen på teatrarna har också intensifierats.  Vi rekommenderar kort som betalningsmedel för att undvika direktkontakt. Ansiktsskydd finns tillgängliga på alla teatrar. Antalet platser i salongerna har minskats så att endast hälften av platserna är i bruk. Teatrarna har utökat foajépersonalen som tar emot och hjälper publiken till rätta, så att besöket till alla delar ska vara tryggt. Publikvärdarna använder visir och skyddshandskar. Publikvärdarna instruerar också hur teatersalen fylls och töms. Dessutom får publiken instruktioner från högtalare. Teatrarna uppmanar kunderna att boka pausserveringen i förväg.

Varje teater har noggrannare publikanvisningar på teaterns egen hemsida. Teatrarna i Österbotten ser det som viktigt att vi också i tider som dessa kan mötas och dela gemensamma upplevelser. Därför måste vi alla ta ansvar för att evenemang kan ordnas under trygga förhållanden. Tillsammans ser vi mot framtiden. Teatrarna hälsar gemensamt publiken välkommen att ta del av njutbara teaterupplevelser i höst.

 

Wasa Teater                         Vasa stadsteater                    Karleby stadsteater                Seinäjoki stadsteater
Marit Berndtson                     Seppo Välinen                       Juha Luukkonen                     Markko Heinonen

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här