Wasa Teaters personal arrangerar välgörenhetsevenemang

Wasa Teaters personal arrangerar välgörenhetsevenemang

Evenemanget är Wasa Teaters bidrag till We see you – kampanjen. Kampanjen jobbar för en bättre, humanare och rättvisare asylpolitik i Finland och det vill vi också göra.

WE TOO SEE YOU
SÖNDAG 19.2 kl 15 PÅ WASA TEATER

 

Evenemanget söndagen 19.2 är Wasa Teaters bidrag till We see you – kampanjen. Kampanjen jobbar för en bättre, humanare och rättvisare asylpolitik i Finland och det vill vi också göra. Programmet under evenemanget är föreläsningen “U don´t know” med Hamza Aljubory och Ali Alrubaye och en konsert där lokala artister, teaterns skådespelare samt asylsökande kommer att uppträda. Det blir också konstutställning, arabiska delikatesser av asylsökanden och sagostund på svenska för barnen.

Susanne Marins, Sara Snickars och Tove Qvickström är tre av de aktiva från teaterns personal som står bakom arrangemangen. Susanne och Sara, hur kom ni på idén till att göra detta?

– Med detta evenemang vill vi hjälpa människor att få information om de asylsökandes situation och hur man kan hjälpa dem. Vi ger också en möjlighet att ta del av asylsökandes historier och deras konst och mat, berättar Susanne Marins

– För mig kändes det viktigt att vara med och ordna detta, eftersom man länge känt sig hjälplös angående asylsökandes situation. I ett år har jag varit röda kors frivillig vän, på det sättet har jag lärt känna många asylsökande. Vi har från början velat göra det till ett evenemang som vi gör tillsammans, för att de asylsökande ska ha en chans att visa oss vem de är genom konst och mat, berättar Sara Snickars.

 

Medverkande i konserten:

Axel Hanses
Rickard Eklund och Emma Strömbäck
Sarah Nedergård
The Beekeepers; Lukas Djupsjöbacka, Peter Enroth, Richard Mitts, Roger Bäck
Alfred Backa
Månskensbonden
KAJ
Mehdi Bigram
Emina Arnautovic
Ahmed Alazzawi
Ghaith Al-Taie
Isa Lindgren-Backman
Ida-Maria Skytte
Wasa Teaters skådespelare; Susanne Marins, Maria Udd, Carla Fri, Tove Qvickström

 

Föreläsningen ”u don’t know”

Hamza Aljubory
Ali Alrubaye

 

Konstutställare:

Bilal Al-Busultan
Ahmad Albdaer
Marwa Fakhro
Omid Rasouli
Ahmed Hashim

 

Fotoutställningen Bridging zip code 65:

Marina Hokkonen
Anna Pettersson
Ali Aljboory
Khem  Raj Pokharel
Zuhair Qasm
Ahmed Hakeem
Othman Ibrahim
Mohammed Ameen

 

Vi utlovar en tankeväckande och värdefull kväll. Intäkterna används till förmån för papperslösa och asylsökande i Österbotten. Biljetter kan köpas från teaterns biljettkassa, från netticket.fi, Studioticket, Luckorna, Prisma och NetTickets alla återförsäljare.

Fritt inträde till caféet, konstutställningen, sagostunden och föreläsningen. Konsertens pris är 15 €. Röda Korset är på plats och informerar om sin verksamhet.

 

Program:

Kl 15.00 Dörrarna öppnas. I foajén och i teaterdamernas café finns konstutställningar av asylsökande och kaffe och arabiska delikatesser till försäljning.
Kl 16.00 Sagostund med Nina Dahl-Tallgren
Kl 16.00 Föreläsningen “U don´t know” med Hamza Aljubory och Ali Alrubaye.Med U don´t Know vill Hamza och Ali – två unga irakiska män – återge sina personliga erfarenheter över attvara asylsökande i Finland och samtidigt klargöra varför de överhuvudtaget valde att fly från sitt hemland.
Kl 17.00 Konsert, studioscenen (15€)

 

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här