Redan över 7000 bokade!

Redan över 7000 bokade!

INGVAR! – en musikalisk möbelsaga är en musikal som kärleksfullt hyllar och driver med såväl den svenska självbilden som Ingvar Kamprads livsverk IKEA. Sex sjungande skådespelare och två musiker bjuder på en fartfylld och rolig föreställning med fiffig humor och roliga rim. – Innan premiärveckan har redan 7000 biljetter bokats till föreställningarna. INGVAR! spelas hela […]

INGVAR! – en musikalisk möbelsaga är en musikal som kärleksfullt hyllar och driver med såväl den svenska självbilden som Ingvar Kamprads livsverk IKEA. Sex sjungande skådespelare och två musiker bjuder på en fartfylld och rolig föreställning med fiffig humor och roliga rim.

– Innan premiärveckan har redan 7000 biljetter bokats till föreställningarna. INGVAR! spelas hela hösten, men merparten av föreställningarna spelas i september och oktober. Det lönar sig därför att boka in sig tidigt för att garanterat få plats, säger försäljningschef Simon Ventus

”Satiren är tydligare i Finland”

Den svenska jantelagen, folkmusiken, folkdansen, Pippi, Emil, Nobel och röda stugor får sig alla en släng av sleven. Samtidigt säger musikalen mycket om vår samtid och den värld vi lever i. Det är en satirisk betraktelse över ett kapitalistiskt samhälle, där konsumtionsfesten ofta blir ett surrogat för religion och andlighet.

– Det är väldigt roligt och spännande att göra den här musikalen i Österbotten 2017, mitt i Finlands 100-årsjubileum, eftersom föreställningen handlar i mångt och mycket om en svensk legend och om svenskhet! Föreställningen får en helt annan grund och förankring i Finland och saker klingar på ett helt annat vis här än i Sverige, satiren i föreställningen känns tydligare på något vis, berättar regissör Markus Virta.

Välklingande ensemble sjunger från början till slut

– Under repetitionerna har jag ibland tjuvtittat in i salongen och varje gång har jag stängt dörren med ett leende på läpparna, upplyft. På scenen står en välklingande ensemble med smittande spelglädje och fräsch attityd – jag ser fram emot premiären om en vecka, säger teaterchef Åsa Salvesen.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här