Uppdaterad förordning från Statsrådet stänger Vasateatrar till 31 januari

Uppdaterad förordning från Statsrådet stänger Vasateatrar till 31 januari

Alla kunder kontaktas via SMS med instruktioner för köpta eller bokade teaterbiljetter.

Statsrådet uppdaterade 11.1.2022 förordningen om att tillfälligt begränsa användningen av det digitala Coronaintyget. I praktiken innebär detta att coronapass fram till den 31 januari 2022 inte kan användas vid offentliga tillställningar och i kundlokaler som ett alternativ till regionala begränsningar i regioner som befinner sig i spridningsfasen, där bland annat Vasa sjukvårdsdistrikt befinner sig.

Statsrådets förordning innebär att Vasateatrarna Vasa stadsteater och Wasa Teater ställer in alla föreställningar fram till 31.1.2022. Musikalen Botnia Paradise spelas alltså inte heller under tidsperioden 21.1–31.1, som vi trodde enligt de i december givna begränsningar. Vasa stadsteater tvingas också inhibera alla föreställningar i januari, så även operan Così fan tutte vars premiär redan flyttades en gång. Nya premiären blir 1.2.2022.

Vi är ledsna över att vi på nytt är i denna situation med nedstängning av vår verksamhet och inställda föreställningar. Vi hoppas dock på att kunna återuppta föreställningverksamheten i februari med coronapassen i användning, konstaterar teaterchef Ann-Luise Bertell.

Alla Wasa Teaters kunder kontaktas via SMS med instruktioner för köpta eller bokade teaterbiljetter. Kunder kan flytta biljetter till ett annat datum, byta till presentkort eller be om återbetalning. Meddelandet innehåller en länk till ett formulär där kunden kan fylla i sina uppgifter för att sedan bli kontaktad av försäljningsavdelningen. Alla inbokade grupper kontaktas direkt av försäljningsavdelningen på Wasa Teater.

Alla Vasa stadsteaters kunder får också SMS med instruktioner och kunderna kontaktas vid behov.

 

Wasa Teaters biljettkassa håller tillfälligt stängt lördagarna 15.1, 22.1 och 29.1, men betjänar i övrigt normalt måndag – fredag kl 12 – 14 & 15 – 18.

Wasa Teaters biljettkassa
Sandögatan 7
tfn +358 (0) 6 3209 330
I biljettärenden: biljettkassa@wasateater.fi

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här