Superhjälten Röda Masken har landat på Wasa Teater!

Superhjälten Röda Masken har landat på Wasa Teater!

Den här våren får vi se Lisa, eller Röda Masken som hon kallar sig som superhjälte, flyga över Wasa Teaters scen i en actionfylld föreställning. Lisa är en modig tjej, men hennes tillvaro är långt ifrån enkel. Samtidigt som hon räddar Rosenhill från skurkar och bovar försöker hon hitta ettsätt att skydda sig från sina mobbare i den nya staden. Se de första bilderna från teateruppsättningen av Handbok för Superhjältar.

 

Wasa Teater bjuder in till en spännande och fartfylld teaterupplevelse för hela familjen. Handbok för Superhjältar är en actionfylld barnpjäs som baserar sig på de populära böckerna av Elias och Agnes Våhlund. Föreställningen är den första teateruppsättningen av berättelsenochbaserar sig på de fyra första böckerna i den populära serien.

Handbok för Superhjältar handlar om nioåriga Lisa som flyttar till sin mormor i Rosenhill och upptäcker en magisk bok som ger henne superkrafter. Som superhjälten Röda Masken måste hon besegra den ondskefulle Wolfgang som hotar staden.
Agneta Lindroos är regissör och utnyttjar all den kapacitet som Stora scen på Wasa teater erbjuder. I hennes regi kommer Lisa (Julia Johansson) att flyga, slåss mot skurkar och prata med djur.
På scen ser vi Carola Sarén, Lina Ekblad, Tove Qvickström samt gästerna Julia Johansson, Jon Henriksen, Thomas Lundin, Tuuli Heinonen och Jakob Johansson.

Föreställningen riktar sig i första hand till barn i lågstadieåldern och deras familjer, samt till skolor som vill ge sina elever en minnesvärd teaterupplevelse. Urpremiären spelas lördag 16.3.2024 kl.18:00 på Wasa Teater och efter detta spelas endast 4 föreställningar för allmänheten. Biljetter kan bokas via Wasa Teaters hemsida eller biljettkassa. Välkommen till ett äventyr som får dig att tro på dig själv!

För allmänheten spelas endast fyra föreställningar

3.4.2024 klockan 18
13.4.2024 klockan 14
13.4.2024 klockan 18
24.4.2024 klockan 18

Föreställningsinfo

Av: Elias Våhlund & Agnes Våhlund
Regi: Agneta Lindroos
Dramaturgi: Hanna Åkerfelt
Scenografi & kostymdesign: Marcus Olson
Mask- och perukdesign: Anna Vesterback
Ljusdesign: Tobias Lönnquist
Ljuddesign: Niklas Nybom
Musik: Ralf Nyqvist
Längd: 2 h inklusive 20 minuters paus
Uppföranderätt: Agency North / Colombine Teaterförlag

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här