Maria Udd gör sitt hjärteprojekt

Maria Udd gör sitt hjärteprojekt

En självbiografisk berättelse om hur vi kan ta oss genom kris och förlust och hitta tillbaka till vår lust att leva och skapa.

Genom berättelser och musik av bl.a. Lisa Ekdahl, Mikael Wiehe, Lisa Nilsson och Bo Kaspers orkester framför Maria Udd en självbiografisk berättelse om hur vi kan ta oss genom kris och förlust och hitta tillbaka till vår lust att leva och skapa.

När Maria Udd var i 20-årsåldern och på väg in i vuxenlivet smög sig mystiska symptom på och Maria blev till slut sängliggande. Vändpunkten kom när hon insåg att det var inte bara kroppen utan också själen som var trött. Vägen till livslust och kraft gick genom skam och tabun och idag bär Maria sin berättelse som en krona. Nu vill Maria bidra till en kultur där vi inte skäms över att vara människor och där vi vågar berätta om våra upplevelser, lyssna till varandra och hjälpas åt att ta oss genom med- och motgångarna i livet.

Den här gången känns allting extra angeläget och spännande, eftersom jag berättar min egen historia med min egna röst. Jag har valt vilka bitar av historien som jag vill dela med mej och vilka som jag vill behålla för mig själv. Det känns fint och viktigt att jag nu efter många år kan använda mina personliga upplevelser och erfarenheter i ett konstverk på scenen. Jag har länge burit min historia med mig och känt att jag i något skede vill berätta den. Nu är tiden kommen, berättar Maria Udd.

För mig är detta en väldigt annorlunda och speciell föreställning att regissera eftersom den baserar sig på Maria Udds egen historia. Vanligtvis brukar jag jobba med spännande sceniska, koreografiska lösningar och mycket kring karaktärerna på scenen, men den här gången skall skådespelaren vara sig själv och det är berättarkonsten – orden, ärligheten och sångerna som för oss framåt. Depression är ett ytterst angeläget tema och jag är tacksam över att jag får vara med och förverkliga denna föreställning tillsammans med Maria. Det är modigt att dela med sig av sina erfarenheter, konstaterar regissör Agneta Lindroos.

 

BÄR DET SOM EN KRONA

Av och med: Maria Udd
Dramaturg: Ann-Luise Bertell
Regi: Agneta Lindroos
Musikansvarig: Julia Andersson
Visualist: Anders Karls
Skådespelare: Maria Udd
Musiker: Julia Andersson, Evelina Salonen
Mask: Anna Vesterback
Ljus: Mats Antell

Premiär: ti 12.10, spelas på Vasallen och kan beställas som turnéföreställning
Föreställningslängd: 60 min
Publikarbete: Teatersamtal 24 november

 

Ladde ner pressbilder >>

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här