LYSANDE ENSEMBLE SPELAR MUSIKAL HÖSTEN 2017

LYSANDE ENSEMBLE SPELAR MUSIKAL HÖSTEN 2017

En fartfylld och rolig musikal som både hyllar och driver med den svenska självbilden och med Ingvar Kamprads livsverk IKEA.

Under Finlands självständighetsår 2017 kommer Wasa Teater att lyfta fram olika influenser – svenska, ryska och internationella – som format vårt land och gjort oss till dem vi är i dag. Framför allt Sverige har påverkat både samhällsutvecklingen och självbilden i Finland. I Österbotten har utbytet med Sverige varit särskilt påtaglig.

Bland annat detta vill Wasa Teater belysa genom att hösten 2017, som ett inslag i Finlands 100-årsjubileum, sätta upp musikalen Ingvar! – en musikalisk möbelsaga. Wasa Teaters uppsättning av musikalen spelas av en stark ensemble bestående av såväl intressanta gäster från Sverige, Norge och Finland som teaterns egna skådespelare.

Musikalen både hyllar och driver med den svenska självbilden och med Ingvar Kamprads livsverk IKEA. Den svenska jantelagen, folkmusiken, folkdansen, Pippi, Emil, Nobel och röda stugor får sig alla en släng av sleven. Samtidigt säger musikalen mycket om vår samtid och den värld vi lever i. Det är en satirisk betraktelse över ett kapitalistiskt samhälle, där konsumtionsfesten ofta blir ett surrogat för religion och andlighet.

Markus Virta har redan tidigare regisserat en version av Ingvar! i Sundsvall, Sverige. Vid sin sida hade han då scenografen Lotta Nilsson, som även nu jobbar tillsammans med honom på Wasa Teater.

– Föreställningen är genomkomponerad, fartfylld, rolig och kommer ha ett högt tempo med mycket rörelse och dans, berättar regissören Markus Virta.

På scenen kommer man att få se:

Gästande skådespelare

I huvudrollen som Ingvar Kamprad – Erik-André Hvidsten
Anna-Maria Hallgarn
Saara Lehtonen (musiker)
Thomas Lundin
Richard Mitts (musiker)

Teaterns skådespelare

Johan Aspelin
Markus Lytts
Tove Qvickström
Maria Udd

Premiär för Ingvar! – en musikalisk möbelsaga blir det 9 september 2017. Biljettförsäljningen inleds 1 februari.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här