Ett historiskt spelår 2021-2022 med publikrekord

Ett historiskt spelår 2021-2022 med publikrekord

Ett fantastiskt resultat på Wasa Teater 2021-2022 med drygt 50 000 besökare.

Botnia Paradise spelade Wasa Teater till publikrekord, under ett pandemiår dessutom. Hela 27 500 personer tog sig till Wasa Teater för att se musikalen.

Under hösten 2021 vigdes stora scenen i sin helhet till musikalen Botnia Paradise av Humorgruppen KAJ i regi av Ida Kronholm. Spelperioden inleddes med halv kapacitet i salongen och det nya året inleddes med ett knappt två månader långt corona-uppehåll, men annars spelades musikalen för fulla salonger hela spelåret.

TIU-föreställningen (gem)ensam av Per Ehrström och arbetsgruppen i regi av Carl Alm turnerade i högstadier under spelåret. Totalt blev det 30 föreställningar för knappt 3500 elever. Den turnerande daghemsföreställningen Det osynliga barnet av Tove Jansson, i regi av Agneta Lindroos, fick sin nypremiär i september och hann spela 59 föreställningar för knappt 1900 barn och vuxna.

Erik Kivininiemis Bladis pojkan fortsatte också spela hösten 2021. Under hösten blev det 15 föreställningar som spelades för 1900 personer i publiken. Maria Udds egna musikaliska berättarföreställning Bär det som en krona, också den i regi av Agneta Lindroos, hade premiär i oktober och den spelades 17 gånger för knappt 600 personer.

Våren 2022 producerade teatern familjeföreställningen Potatisrebellerna, av Magnus Lindman, på stora scenen. Det blev totalt 18 föreställning för 3800 barn och vuxna i publiken.

Under spelåret har teaterns pedagoger haft ett digert utbud av teaterpedagogiskt arbete och föreläsningar med nästan 10 000 deltagare.

Utöver teaterns egna produktioner har teatern haft besök av ett antal gästspel. Under hösten 2021 besökte Siri Fagerudd teatern med gästspelet En försvarares dårtal och En kväll i Österbotten. Våren 2022 besöktes teatern av Emma Klingberg med Tove Janssons visskatter, Tine Sylvest och Siv Ågren med sina egna låtar och förstås Helen Sjöholm och Anna-Maria Hallgarn med sin Vårfanfar. Gästspelen stod för drygt 1300 besökare.

Som helhet blev spelåret 2021-2022, trots pandemin, ett fantastiskt år på Wasa Teater med drygt 50 000 besökare.

Vi vet att många teatrar runt om i landet har haft svårigheter att fylla sina salonger efter pandemin. Vi är glada och tacksamma att vår publik har hittat tillbaka efter en coronapaus som ingen kunnat föreställa sig. Tack vare publikens stöd, vågar vi se fram emot ett nytt mångsidigt och givande teaterår, säger teaterchef Ann-Luise Bertell.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här