Utmärkelse till WT: Fördomsfri föregångare

Utmärkelse till WT: Fördomsfri föregångare

Wasa Teater fick utmärkelsen Fördomsfri föregångare år 2017 för sin aktiva verksamhet och sitt engagemang i att påverka människors attityder och minska fördomar

Wasa Teater tilldelades fredagen 17.3 en utmärkelse av Röda korset för arbetet som Fördomsfri föregångare.

Ricky Berglund, Röda korsets verksamhetsledare motiverade beslutet:

Wasa Teater – Österbottens regionteater, är en institution i Österbotten som genom sin verksamhet har bidragit till att påverka människors attityder och minska fördomar genom att lyfta fram frågor och fenomen om rasism, minoriteter och utsatta människor i samhället.

Under veckan mot rasism delar Finlands Röda Kors ut utmärkelsen Fördomsfri föregångare till företag, samfund och människor som genom sitt agerande har främjat likabehandling.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram aktörer som bidrar till att människor behandlas lika i det finländska samhället. Centralt är också att man främjar positiva attityder och öppen, faktabaserad diskussion.

Finlands Röda Kors Österbottens svenska distrikt har glädjen att tilldela Wasa Teater utmärkelsen Fördomsfri föregångare år 2017 för sin aktiva verksamhet och sitt engagemang i att påverka människors attityder och minska fördomar genom att lyfta fram frågor och fenomen om rasism, minoriteter och utsatta människor i vårt samhälle.

 

Vid utdelningen lyftes fram de evenemang och åtgärder som Wasa Teater gjort; workshop i forumteater i samarbete med Röda korset, publik och asylsökande bjöds på en föreställning av Acts of Goodness, Wasa Teater gav fribiljetter till frivilligarbetare stödpersoner för asylsökande, samarbete med Röda korset och SFV kring monologen ”Var är mitt hem” och We too see you – evenemanget som ordnades på teatern i februari 2017.

 

På bilden WTs Jan Fröjdö, Sara Snickars, Marit Berndtson och Simon Ventus som tog emot priset av Ida-Maria Skytte, Nina Stubb och Ricky Berglund från Röda Korset. Foto: Patrick Sjöholm / Vasabladet.

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här