Tim Sparv understöder renoveringen. Kom med! – säger han till andra.

Tim Sparv understöder renoveringen. Kom med! – säger han till andra.

Jag vill gärna vara med och utveckla staden Vasa och för mig så betyder det bland annat att man har en stark svenskspråkig teater.

Tim Sparv (född 1987) är en professionell fotbollsspelare, uppvuxen i Oravais. Tim har redan en lång fotbollskarriär bakom sig där han spelat professionellt i England, Sverige, Nederländerna och Tyskland. Just nu spelar han för det danska fotbollslaget FC Midtjylland. Vi ställde tre frågor till Tim Sparv om hans relation till Wasa Teater.

Vilken relation har du till Wasa Teater?

Jag minns hur mäktigt och spännande det var när vi åkte med skolan till Wasa Teater. Det var alltid en höjdpunkt på året. Nu som vuxen har man märkt hur viktig Wasa Teater är som samlingspunkt för kulturintresserade österbottningar. Det är en plats där du kan glömma vardagens bekymmer och helt leva dig in i den föreställning som visas.

Vad gjorde att du tog beslutet om att komma med i insamlingen?

Jag vill gärna vara med och utveckla staden Vasa och för mig så betyder det bland annat att man har en stark svenskspråkig teater. På det här sättet vill jag dra mitt strå till stacken så att Wasa Teater kan utvecklas och bli ännu bättre.

Vad vill du säga åt andra som kanske tänker på att gå med i insamlingen?

Kom med! Tillsammans så kan vi vara med och lyfta Wasa Teater till nya höjder och se fram emot konserter, musikaler och andra föreställningar av högsta kaliber. Det här är en institution som förtjänar vår uppbackning.

Läs mera om renoveringen och insamlingen på www.wt100.fi.

 

På teatern träffade Tim skådespelaren Jonas Bergqvist under en kort rundvandring.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här