Rekordvår på Wasa Teater!

Rekordvår på Wasa Teater!

Wasa Teater slår publikrekord: 22 000 besökare har sett teaterns föreställningar under våren!

Det är den största publikmängd teatern haft de senaste tio åren under samma period. Den omåttligt populära Pippi sågs av hela 12500 personer under 49 föreställningar, vilket är den klart största publiksuccén i kategorin familjeföreställning under 2000-talet.  Framgångsrika daghemsföreställningen VIT har spelade också hela 54 föreställningar för nästan 3800 åskådare. Publikarbetet kring VIT och Pippi var också mycket populärt, med fullbokade familjelördagar varje gång. De svenska gästspelen med En druva i solen, Nour El-Refai och Carl-Einar Häckner på scenen har också lockat fullsatta salonger.

Hösten 2015 inleddes enligt tradition med program under Konstens natt och Spelårsöppning. Daghemsföreställningen VIT (av Andy Manley) har turnerat i daghem och spelat på Vasallen-scenen för totalt 3750 åskådare under 54 föreställningar. Den besynnerliga händelsen med hunden om natten (av Mark Haddon – Simon Stephens) spelade för 4500 åskådare och Tre systrar och en berättelse (av Lars Sund – Erik Norberg) har spelade för 6000 åskådare under 36 föreställningar. Julkonsert med Lytts och vänner spelade 7 föreställningar för knappt 1800 åskådare. Under hösten 2015 har också gästspelen Annika gör Svansjön (Annika Tudeér) och Gone with the feet (Laura Kibel) gästat teatern.

Under våren 2016 har teaterhuset flera gånger fyllts av teaterbesökare till olika gästspel. Riksteaterns En druva i solen och Nour El-Refai fylldes till bredden av publik. Många besökare hittade även Carl-Einar Häckner och Musashi – svärdets väg. Teatern har även haft besök av It could be worse, Susanne Marins viskonsert och Tine Sylwest och Dani Strömbäck.

Teaterns egna produktioner har varit Acts of Goodness (av Mattias Andersson) som spelat på studioscenen och turnerat i regionen med 38 föreställningar och 3400 besökare. Monologen Oscar och den rosa tanten (av Erik-Emmanuel Schmitt) med Carola Sarén har på Vasallen och i regionen spelat 28 föreställningar för 1400 åskådare och kommer även att spela under hösten 2016. Teaterns egna och gästande skådespelare återupptog bejublade Ernst Underbar, improvisations- och sångkvällar, som spelade tre fullsatta kvällar. Ernst Underbar fortsätter våren 2017.

Ett händelserikt spelår har genomförts på Wasa Teater. Ett 20-tal olika pjäser, shower och konserter har framförts på teaterns scener, vilket är flera än på många år. Hela 10 av dessa gjordes på stora scenen.  Totalt har det blivit 259 föreställningar med en publiksiffra på nästan 36 000 personer.  Utöver detta har det ordnats workshops, pedagogträffar, temaguidningar, öppna repetitioner och Konstens Natt. Totalt har Wasa Teater haft ca 40 000 besökare under spelåret.

Dina kontakter

Åsa Salvesen

Teaterchef
06-320 9310, 040 821 5140

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här