#MinTeater firar teatern i hela Finland

#MinTeater firar teatern i hela Finland

  I början av mars arrangeras den första riksomfattande #MinTeater-kampanjen i sociala medier. Inspirationen till kampanjen kommer från Britannien och genomförs i Finland av ett flertal teaterorganisationer. #MinTeater-kampanjen inbjuder alla att dela sin kärlek mot teater.   Varför MinTeater? Vi vill synliggöra att vi i Finland har: 2,7 miljoner teaterbesök (Källa: Teaterstatistiken) 200 professionella talteatrar […]

minteater

 

I början av mars arrangeras den första riksomfattande #MinTeater-kampanjen i sociala medier. Inspirationen till kampanjen kommer från Britannien och genomförs i Finland av ett flertal teaterorganisationer. #MinTeater-kampanjen inbjuder alla att dela sin kärlek mot teater.

 

Varför MinTeater? Vi vill synliggöra att vi i Finland har:

2,7 miljoner teaterbesök (Källa: Teaterstatistiken)

200 professionella talteatrar

700 amatörteatrar

400 sommarteaterproduktioner i året

 

#MinTeater firar teatern som upplevelse, minne, fritidsverksamhet och som yrke. Alla i publiken, aktivisterna inom amatörteatrarna och talkofolket på sommarteatrarna kan delta i kampanjen genom att använda taggen #MinTeater / #MunTeatteri på Twitter, Instagram och Facebook.

 

Kampanjen varar en månad och startskottet går på teaterbranschens Thalia-prisfest den 14.3.2016 på Esbo stadsteater. #MinTeater organiseras i samarbete av Teaterinfo Finland TINFO, Suomen Teatterit ry – Finlands Teatrar rf, Teatterikeskus – Teatercentrum, Suomen Näyttelijäliitto ry – Finlands Skådespelarförbund rf, Fackförbundet för teater och media Finland Teme samt Työväen Näyttämöiden Liitto ry.

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här