Ett humoristiskt och musikaliskt potatisäventyr på Wasa Teater

Ett humoristiskt och musikaliskt potatisäventyr på Wasa Teater

Vi möter potatisens vänner och fiender. Vi stöter på envisa och maktlystna kungar och kejsare, en misstänksam bonde, en drottning som älskar det vackra och två tokroliga engelska och spanska kockar.

Vi följer den fantastiska rotklumpens spännande resa från Andernas berg till Europa. Vi möter potatisens vänner och fiender. Vi stöter på envisa och maktlystna kungar och kejsare, en misstänksam bonde, en drottning som älskar det vackra och två tokroliga engelska och spanska kockar. Vi äter potatisplättar och sufflé, bakpotatis och puré, och 50 rätter till!

Får man ont i magen av potatis, eller kan den rädda alla som svälter? Hur odlar och skördar man och varför blir potatisen plötsligt sjuk? Och hur blir man rik och får makt?

Detta och mycket mer försöker vi få ordning på under vår lärorika- och lekfulla resa. Det blir femhundra års potatishistoria på drygt en timme med allt du inte visste om vår vanligaste mat!

Regissör Agneta Lindroos, hur kom det sig att det blev Potatisrebellerna?

Jag läste om föreställningen i en tidning och tyckte att den lät humoristisk, finurlig och smart på många plan. Potatisrebellerna är skriven på vers och det tyckte jag var inspirerande, och den var skriven på ett lättförståeligt sätt. Pjäsen har ett historiskt innehåll och ett textarbete som barn inte så ofta får ta del av. Pjäsen tar också fram historia på ett roligt sätt och framför allt då potatisens historia. Jag tror det är intressant för publiken att se hur mycket makt kungar, drottningar och kejsare haft genom tiderna när vi rör oss 500 år bakåt i denna berättelse.

Föreställningen är rytmisk och musikalisk med flera sånger och nykomponerad musik. Tre skådespelare hoppar i massor med olika roller och alla är på scenen hela tiden.

Till vem rekommenderar du föreställningen?

Potatisrebellerna lämpar sig för hela lågstadiet, men det är absolut en familjeföreställning med barn från 7 år uppåt. Det är en rolig och intressant föreställning också för en vuxen publik.

 PUBLIKARBETE OCH FAMILJELÖRDAG

Wasa Teaters teaterpedagoger erbjuder skolorna en kunskapsbok med temat makt, kost och miljö i samband med ett teaterbesök. Skolorna kan också boka en workshop där eleverna lär sig om miljö, potatis och konsumentmakt på ett roligt sätt. Frågor om marknadsföring och konsumentmakt berörs också genom roliga övningar som anpassas till deltagarnas ålder. Workshops kan bokas via teaterns teaterpedagog Marja Vuori.

Familjelördag 7.5 kl 14

Deltagarna får delta i potatisstafett, pyssla med potatis och testa vår eget skapade potatismemory tillsammans med en vuxen. Potatismemory är ett spel som genom illustrerade bilder lär dig om de olika potatissorterna på ett roligt sätt. Under familjelördagen får familjen prova på roliga aktiviteter tillsammans!

 

POTATISREBELLERNA
Premiär 6 april 2022

AV: Magnus Lindman
REGI OCH KOREOGRAFI: Agneta Lindroos
SKÅDESPELARE: Maria Udd, Lina Ekblad, Joel Forsbacka
SCENOGRAFI & KOSTYM: Marcus Olson
SCENOGRAFI & KOSTYMASSISTENT: Elias Kahn
MUSIK: Ralf Nyqvist
MASK- OCH PERUK: Anna Vesterback
LJUS: Kristoffer Svenn
LJUD: Dennis Lindén
PROJEKTIONER: Frank A. Unger, Kristoffer Svenn, Marcus Olson
KOREOGRAFI MED POTATISKOSTYMER: Jenna Linnolahti, Agneta Lindroos

SPELTID: ca 70 minuter
SPELPERIOD: 5.4-12.5.2022
FÖRESTÄLLNINGAR FÖR FAMILJER: Tis 5.4 (genrep) kl 18 |ons 6.4 (premiär) kl 18 | ons 20.4 kl 18 | ons 27.4 kl 18 | lör 7.5 kl 13| ons 11.5 kl 18
FAMILJELÖRDAG: 7.5 k kl 14

 

Ladda ner pressbilder här >>

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här