Corona-anpassad vår och fullbokad höst under 2021 på Wasa Teater

Corona-anpassad vår och fullbokad höst under 2021 på Wasa Teater

Wasa Teater under året spelat 183 föreställningar och haft 142 evenemang och totalt nått ut till 35 600 personer under 2021.

Streamade föreställningar dominerade vårens verksamhet. Hösten var länge oviss, men föreställningar kunde spelas för fulla salonger. Trots ett utmanande år med fortsatta coronarestriktioner har Wasa Teater ett bra verksamhetsår bakom sig.

En planerad humorshow av Ernst Underbar, blev till en streamad föreställning. Skådespelarna Jonas Bergqvist, Lina Ekblad och Jakob Johansson skrev manuset till föreställningen Ernst Underbar som streamades fem gånger, för drygt 2500 personer. I april streamades också Det osynliga barnet, i regi av Agneta Lindroos, fyra gånger för många skolbarn. Totalt under året blev det 61 föreställningar av Det osynliga barnet för 4450 barn i publiken. På våren producerades en gemensam morsdagskonsert med Vasa stadsteater som kunde ses online via teatrarnas webbsidor. Som ett samarbete med stadsteatern producerades också innehåll till Vasa stads Alvar-tjänst.

En fullbokad höst

Under hösten 2021 har verksamheten fungerat ganska normalt. Förutom Det osynliga barnet så har Botnia Paradise och turnéföreställningarna (gem)ensam, Bladis pojkan och Bär det som en krona spelat hela hösten. Botnia Paradise av Humorgruppen KAJ i regi av Ida Kronholm hann under hösten spela 58 föreställningar för knappt 17 000 personer. Bladis pojkan, av Erik Kiviniemi i regi av Ann-Luise Bertell, har spelat 14 föreställningar på teatern och ute på turné för totalt 1950 personer. Turnéföreställningen (gem)ensam spelades 28 gånger i högstadier runtom i landet. (gem)ensam av Per Ehrström i regi av Carl Alm spelade inför totalt 1900 skolungdomar. Berättarföreställningen Bär det som en krona av och med Maria Udd, i regi av Agneta Lindroos, hann under hösten spela 15 föreställningar för knappt 500 personer i Vasallen och på turné. Under hösten gästspelade evenemanget En kväll i Österbotten och Siri Fagerudd med En försvarares dårtal. Wasa Teater har också producerat innehåll till Teatercafe.fi, en portal för digitala teaterupplevelser av Wasa Teater, Åbo Svenska Teater och Svenska Teatern.

Ett aktivt publikarbete

Utöver föreställningar har Wasa Teater som vanligt haft ett mycket aktivt publikarbete. Publikarbete producerades till vårens streamingföreställningar, det gjordes digitala kryssningar för pensionärer och inom äldrevården. Det producerades också teatersamtal, skräddarsydda workshopar för barn och unga och ett flertal digitala föreläsningar. Under hösten har teaterpedagogerna producerat publikarbete kring alla föreställningar, ordnat familjelördagar, hållit föreläsningar, ordnat spökguidningar, vanliga guidningar, medverkat i Teatercafé-sändningar, hållit pedagogträffar och kurser kring TIU-föreställningar.

 

Wasa Teater under året spelat 183 föreställningar och haft 142 evenemang och totalt nått ut till 35 600 personer under 2021.

 

Musikalen Botnia Paradise, av Humorgruppen KAJ, fortsätter sin spelperiod hela våren på stora scenen. Turnéföreställningen (gem)ensam och berättarföreställningen Bär det som en krona fortsätter också att spela i början av året.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här