Corona-anpassad repertoar på Wasa Teater i vår

Corona-anpassad repertoar på Wasa Teater i vår

Premiär för Ernst Underbar. Bladis pojkan, Hundliv och Det osynliga barnet fortsätter också spela under våren. 

Humorshowen Ernst Underbar firar 21-årsjubileum i år med en nyskriven sketchkavalkad. Bladis pojkan, Hundliv och Det osynliga barnet fortsätter också spela under våren. 

Efter speluppehåll i olika etapper under spelåret har vårens spelplaner uppdaterats på Wasa Teater. Den 27 februari är det dags för jubileet av humorshowen Ernst Underbar. Ernst Underbar har under drygt 20 år uppstått i olika former, och nu produceras det en humorshow i en akt med nyskrivna sketcher. Ernst Underbar är skriven av skådespelarna Jonas Bergqvist, Lina Ekblad och Jakob Johansson. För scenografi står teaterns scenografutbildade produktionsplanerare Pia Enroth och för kostym står syateljéföreståndare Ina Nordberg. För ljus och ljud står teaterns Kristoffer Svenn och Tim Stratton. Humorshowen innehåller många musiknummer som ackompanjeras av teaterns eget husband Ernst Zeppelin.

Hundliv med Carola Sarén och hennes hund Donna börjar spela igen från 3 mars. Hundliv kommer under våren att spela på stora scenen men även ute på turné i regionen. Detsamma gäller Bladis pojkan av och med Erik Kiviniemi. Bladis pojkan tas upp igen 6 mars och spelas på stora scenen och ute på turné under våren. Den uppskattade dockteaterföreställningen Det osynliga barnet kommer från och med mars att erbjudas till lågstadier i regionen.

Vi har kontinuerligt anpassat vår verksamhet i enlighet med restriktionerna som pågått under hösten och vintern. Nu vill vi bjuda på humoristiska inslag på teatern med Ernst Underbar, men också spännande och berörande stunder med Bladis pojkan, Hundliv och Det osynliga barnet. Vi är också glada över att kunna komma ut till publiken i regionen med tre av våra fyra föreställningar och på så sätt förse vår verksamhetsregion med teaterupplevelser, berättar teaterchef Ann-Luise Bertell.

Pausfria, säkra och rörliga  

Wasa Teaters verksamhet under våren är pausfri, i och med att alla föreställningar är i en akt och därmed säkrare med tanke på coronaläget. Säkerhetsåtgärderna som funnits på teatern sedan tidigare fortsätter. Det vill säga att publiken sitter med tillräckligt säkerhetsavstånd och uppmanas hålla avstånd till övriga besökare under hela besöket. Teatern uppmanar också publiken att använda mask och handdesinfektionsmedel.

Ifall coronaläget förvärras eller blir bättre under våren anpassas Wasa Teaters verksamhet kontinuerligt enligt de restriktioner som regionförvaltningsverket besluter om.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här