ÖVER 10 000 INBOKADE TILL INGVAR!

ÖVER 10 000 INBOKADE TILL INGVAR!

När INGVAR! – En musikalisk möbelsaga spelat hälften av de inplanerade föreställningarna står det klart att föreställningen lockar en bred och stor publik. Den vanligaste publikreaktionen överraskar försäljningschefen. Över tiotusen biljetter har bokats till den skruvade musikalen om möbelhandlaren Ingvar Kamprad, jantelagen och kapitalismen. Föreställningen spelas endast hösten 2017 och ensemblen klär på sig möblerna […]

När INGVAR! – En musikalisk möbelsaga spelat hälften av de inplanerade föreställningarna står det klart att föreställningen lockar en bred och stor publik. Den vanligaste publikreaktionen överraskar försäljningschefen.

Över tiotusen biljetter har bokats till den skruvade musikalen om möbelhandlaren Ingvar Kamprad, jantelagen och kapitalismen. Föreställningen spelas endast hösten 2017 och ensemblen klär på sig möblerna för sista gången den 30.12.

–  Jag tycker att det är intressant att den kollektiva publikresponsen hittills varit: ”det var mycket bättre än jag trodde”, säger försäljningschef Simon Ventus.

Enligt publikundersökningar som gjorts bland publiken som sett INGVAR! fascineras publiken av den högklassiga stämsången samt energin och spelglädjen som känns i salongen. Som helhet har publiken hittills gett föreställningen betyget 4,6 av 5.

Textning underlättar och uppskattas

Eftersom det är högt tempo i föreställningen har de teaterbesökare som har annat modersmål än svenska uppskattat att alla föreställningar textas till finska och engelska. Textningen sker i en lånad iPod eller i en app som man gratis kan ladda ner till sin egen smarttelefon.

Gästspel under paus i november

Två av de gästande skådespelarna medverkar i en extern produktion under hösten. Därför kommer det att vara ett speluppehåll i medlet av november. Teatern gästas då av Stina Ekblad och Ylva Ekblad i De Langerhanska Öarna, kören Nonen Vocals, drag-king-föreställningen Yo-Bro och Helen Sjöholm som medverkar i den slutsålda konserten Vinterklang.

– Vår vision är lokala upplevelser i världsklass. Förutom våra egna högklassiga produktioner hjälper gäster som Stina Ekblad och Helen Sjöholm oss närmare målet vi strävar efter varje dag, säger Ventus.

 

Dina kontakter

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här