Wasa Teaters Marit Berndtson övergår i pension efter sommaren

Wasa Teaters Marit Berndtson övergår i pension efter sommaren

I 27 år har Marit jobbat på Wasa Teater. Sedan 2006 som administrativ chef.

Marit inledde sitt arbete på Wasa Teater år 1995 med information, marknadsföring och försäljning som huvudsakliga ansvarsområden. Marit har fungerat som administrativ chef sedan 2006 och hon har haft den tjänsten fram tills i dag.

Marit är en mycket omtyckt kollega och vän på Wasa Teater. Omtänksam, varm och kunnig, det är några av de ord som används när kollegerna beskriver henne. Anställda, gäster och branschfolk har vänt sig till Marit med frågor om det mesta inom teater, och hon har alltid haft ett svar.

Vi ställde några frågor till Marit inför hennes kommande, långa semester.

Vilka olika jobb/uppgifter har du haft på Wasa Teater under åren?

Jag började som producent 1995 med ansvar för marknadsföring, information och försäljning, från 2006 har jag varit administrativ chef och ansvarat bland annat för ekonomi och avtal. Arbetet förutsätter ett gott och nära samarbete med teaterchefen. Ekonomin och administrationen ska stöda den konstnärliga planeringen och verksamheten. Ge utrymme för konsten att blomma helt enkelt!

Hur har Wasa Teater förändrats under din tid på teatern?

Vi har fler anställda med högt yrkeskunnande. Två stora renoveringar har skapat möjligheter för en mångsidigare repertoar. Nu kan teatern ha flera pjäser parallellt på stora scenen. Vårt mål är att vara ett välkomnande kulturcentrum med ett rikt utbud av scenkonstupplevelser.

 Kan du nämna några av dina favorituppsättningar på Wasa Teater?

Oj, det är så många! Under min tid på teatern – Gökboet, Colorado Avenue, En handelsresandes död, Onödiga mänskor, Hamlet sade det vackrare, Finlands historia, Gambämark, Spelman på taket – för att nämna några. Och så älskar jag barnpjäser! Två verkliga favoriter är Grisen som glömde att den var en gris och Vit.

Vad har du tyckt mest om i ditt jobb?

Teaterpedagogiken och publikarbetet har varit mina hjärtebarn. Wasa Teater är i dag en föregångare i Finland inom det området, det är jag uppriktigt stolt över. Den kreativa miljön, inspirationen, alla människomöten, det ständiga skapandet, det kollektiva och lösningsinriktade arbetet, lekfullheten – det är sånt som gör teatern så levande och givande som arbetsplats.

Vad ser du mest fram emot som dagledig?  

Mera tid att resa, besöka konstutställningar, se teater, att engagera mig i sånt som jag upplever som angeläget. Att låta livet överraska!

 

 

Tack Marit! För allt du gjort för teatern, kollegerna och teaterbranschen i Finland!

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här