Sommarjobb

Sommarjobb

Det börjar bli tomt här på Wasa Teater. Den konstnärliga personalen har fått semester, en stor del av den tekniska, en efter en droppar av. Det är bara vi på kansliet som är kvar till närmare midsommar. Det är en tid av den sista planeringen och de sista ideérna inför höstens produktioner. I går satte […]

Det börjar bli tomt här på Wasa Teater. Den konstnärliga personalen har fått semester, en stor del av den tekniska, en efter en droppar av. Det är bara vi på kansliet som är kvar till närmare midsommar. Det är en tid av den sista planeringen och de sista ideérna inför höstens produktioner. I går satte Patrik Back och jag punkt inför sommaren i alla fall, vad det gäller dramatiseringen av Folkets Dagblad. Det är nu ett manus på 120 sidor, 45 karaktärer, 12 sångnummer, ett shownummer, ett 1000 bitars pussel uppbyggt på otaliga seriestrippar av Leif Sjöström och lite egna finurligheter däremellan. Jag ser minst sagt fram emot att få se detta på scenen.

Vi har haft en händelserik vår på teatern. Som alltid både på och utanför scenen. Det hör liksom till. Idag hade jag den stora förmånen att visa en ny medarbetare runt här och såg med hans ögon på våra rum och kände av allt det kreativa, alla de möjligheter, drömmar och förhoppningar som detta hus innehåller. Alla konstnärer som bott i vårt annex, alla de pjäser som spelats här under snart 100 år. Det är nog härligt med teater, sa jag. Och den nya medarbetaren höll förstås med.:)

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här