Resetips i Berlin och kappsäck full med gamla korsetter

Resetips i Berlin och kappsäck full med gamla korsetter

Här kommer lite uppdateringar i café /resturang /park tävlingen. Verkligen värt ett besök: – Onkel Ho på Gleimstrasse. Vietnamesisk mat, ljuvlig inredning. Man får sitta på golvet på mjuka kuddar och äta. Härligt! – Si an på Rykerstrasse. Ännu ljuvligare vietnamesisk mat. (maten uppväger den något otrevliga servicen.) – Café Ost fee på Oderberger strasse. […]

Här kommer lite uppdateringar i café /resturang /park tävlingen.

Verkligen värt ett besök:

– Onkel Ho på Gleimstrasse. Vietnamesisk mat, ljuvlig inredning. Man får sitta på golvet på mjuka kuddar och äta. Härligt!
– Si an på Rykerstrasse. Ännu ljuvligare vietnamesisk mat. (maten uppväger den något otrevliga servicen.)
– Café Ost fee på Oderberger strasse. Konst på väggarna, art deco bord, trevlig service och mums frukost.
– Sabor på Gleimstrasse. Verkar vara en alldeles vanlig tex-mex restaurag, men vi har varit där flera gånger och servicen är den bästa i Berlin, maten har alltid varit god, och det är trevligt att sitta både inne och ute. Cocktails för 4.50 som är stora och goda.
– Bör också nämnas familjecaféet bakom Shönhauser alleés U-bahn. Ett café med all slags café-mat, plus, lekhörna med kök, barnböcker, myskuddar, BOLLHAV, sandlåda, mjukisdjur, lekklossar etc etc.. Ungefär som att dricka kaffe i ett dagis. Låter ju inte så lockande sådär, men som en räddande ängel för trötta fötter och skrikande ungar.

Bör missas:
– Café November. (I alla fall om du inte är homosexuell man, extremt dålig service till ensam kvinnlig besökare..)
– Hamburger stället Nalu Burgers. ( Hamburger-testet avslutades efter detta besök som enligt guider borde ha varit ett topp ställe. Hedvigs biff var en rå smet, och interiören var alldeles för sjaskigt hipster för min smak.

Söndagar är också ute-loppis dag. Idag strosade vi (så gott man nu kan strosa med två duracellkaniner i vagnen och en någon mindre loppis-intresserad make) på Boxhanger platz loppisen i Freidrichshein. Underbart!! Rekommenderas för alla loppis-älskare! Billigt, massor med saker, lagom med folk, många fyndtillfällen. Tänkte köpa en stor orientalisk matta, men min mindre loppisintresserade hälft avrådde med tanke på flygresan hem. Nöjde mig med två stora antika kappsäckar. De kan man ju i alla fall checka in. De är ju väskor! När jag öppnade dem hemma var den ena full med gamla korsettband, spetsar, spännen och tyger till gamla korsetter. Så härligt.. men jag blir ju tvungen att lämna en del här. Jag kommer ändå att behöva hjälp med att ta hem allt härifrån. Wt, ni kommer ju snart hit..? =)

Ja, man kan ju nästan tro att jag inte jobbar så mycket här. Och det gör vi inte heller. Bara alldeles lagom mycket. Och det räcker ju bra.

Hej så länge!

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här