Möt Dennis – Wasa Teaters nya ljudmästare

Möt Dennis – Wasa Teaters nya ljudmästare

Hur har det varit att inleda arbetet på Wasa Teater? Jag kände mig som hemma från första dagen, eftersom jag tidigare medverkat i ett flertal produktioner i huset. Stämningen på Wasa Teater är väldigt varm och familjär.   Har du jobbat på en teater tidigare? Jag har tidigare jobbat på Wasa Teater och med flera […]

Hur har det varit att inleda arbetet på Wasa Teater?DENNIS

Jag kände mig som hemma från första dagen, eftersom jag tidigare medverkat i ett flertal produktioner i huset.
Stämningen på Wasa Teater är väldigt varm och familjär.

 

Har du jobbat på en teater tidigare?

Jag har tidigare jobbat på Wasa Teater och med flera fria teaterproduktioner. Senast arbetade jag på Svenska Teatern.

 

Vilka andra jobb har du gjort förutom teater?

Festivalproduktioner, turnéer, tv-produktioner, studioinspelningar och -mixningar samt ljudinstallationer.

 

Vad ingår i jobbet som ljudmästare på Wasa Teater?

Ansvar för allt som har med ljud att göra. Exempelvis planering av ljud för föreställningar, underhåll och anskaffning av ljudutrustning samt ser till att teatern håller hög standard på ljudsidan och följer med i utvecklingen.

 

Vad är det roligaste med jobbet?

Ljud!

 

Har du någon favoritföreställning/konsert som du ansvarat för i din karriär hittills?

Det är svårt att bara välja en. Som teaterproduktion har Kristina från Duvemåla varit den mest krävande, men även den roligaste, föreställningen att förverkliga. I övrigt har de flesta utlandsturnéer med olika artister lämnat många goda minnen, även inspelningen av Vain elämää var en härlig upplevelse.

Namn: Dennis Lindén
Ålder: 29
Äter helst: Allt
Dricker helst: Hartwall Vichy
På fritiden: Försöker jag hinna med mitt andra intresse, ljud.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här