Ingrid Söderblom i Den första dagen

Ingrid Söderblom i Den första dagen

Möt Ingrid Söderblom som medverkar i Den första dagen.

Ingrid Söderblom 87-år, är född och har bott hela sitt liv i Helsingfors. Ingrid har tre barn, varav två bor i New York och ett i Helsingfors och därtill tre barnbarn.

Ingrid har en lång karriär bakom sig och har jobbat på många olika teatrar. Bland dom finns Svenska Teatern, Lilla teatern, Unga Teatern m.fl. Det är fem år sedan Ingrid senast gjorde en roll på en teaterscen. Ingrid har också gjort ett flertal filmroller, större och mindre. Senast Ingrid stod på Wasa Teaters scen var 1957, när hon spelade Anne Frank. Förutom att Ingrid har jobbat som skådespelare har hon också verkat som länskonstnär.

Ingrid spelar rollen som Taimi och beskriver sin karaktär såhär:

“För det första måste jag säga att det är fantastiskt att få möjligheten att vara med i denna föreställning! Jag spelar Taimi som är Karelare och som kommit från Sordavala. Taimi har ett långt liv bakom sig som 95-åring, är utan familj och släkt efter kriget. Hon har livnärt sig som städerska och livet har inte alltid vara så lätt för henne. Taimi har nog levt på sin inre styrka och sin karaktär, som gett henne kraft att fortsätta. Taimi är snäll och ser ingen skillnad på människorna i sin omgivning, alla är lika mycket värda.”

 

Den första dagen

En tragikomisk berättelse om välfärdssamhällets vardagshjältar.

Boka plats till Den första dagen!

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här