Tre texter, tre språk och tre regissörer

Tre texter, tre språk och tre regissörer

Wasa Teater, Vaasan Kaupunginteatteri och Teaterhögskolan erbjuder läsdrama i januari. Ta del av tre nya, intressanta och tankeväckande texter.

I samarbete med Teaterhögskolans regiutbildningsprogram presenterar Wasa Teater och Vaasan kaupunginteqatteri tre intressanta pjästexter på scenen under evenemanget Läsdrama. Ungdomar som studerar regi tar entusiastiskt itu med verken och erbjuder vasaborna intressant, ny och tankeväckande teater. I föreställningarna tar skådespelare från de båda teatrarna sig an nya utmaningar.

Läsdramaföreställningarna Fastfood Kathakali, På stranden samt New Research on Fossils kommer att visas på teaterrestaurang Kulma fredagen den 19 januari 2024 kl. 18.00 i följd. Det kommer att vara en kort paus mellan varje föreställning. Föreställningarna kommer att visas på tre språk: en på finska, en på svenska och en på engelska.

Fast food Kathakali – en pjäs om global fattigdom är skriven av Elina Kilkku och regisseras av Antti Silvennoinen (Teak). Föreställningen framförs på finska. På stranden, framförs på svenska och regisseras av Tomi Korhonen (Teak), som även har författat verket. New Research on Fossils, skriven av Abbas Naalbandian, regisseras av Homa Shokri (Teak) och framförs på engelska.

Biljetter till läsdramaföreställningen säljs vid Vasa stadsteaters biljettkassa. Biljettpriset är 6 €. Evenemangets längd är cirka 2 timmar och 45 minuter med pauser.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här