OAS

En visuell och språkstimulerande teaterföreställning för 1—3-åringar och deras medföljare!

Gästspel på Vasallen, Wasa Teater, 18-20.1.2022 kl 10.

Små barn behöver konst. Många barn är födda mitt under coronapandemin eller har tvingats leva stora delar av sitt liv i en tillvaro som är begränsad och där de har berövats på konstupplevelser och möten med andra barn.

”Oas” har skapats på basen av efterforskning om småbarns utveckling och med hjälp av provpublik under hela repetitionsprocessen. Resultatet är en fantasifull konstupplevelse fylld av musik, rörelse, rytmer, språkljud, färger och former. Föreställningen är inte textbaserad. Vi använder även en del stödtecken.

 

Produktionen är ett samarbete mellan den prisbelönta fria teatergruppen Unga Scenkompaniet och Folkhälsan, och är en del av Folkhälsans 100-årsjubileeum. Till föreställningen hör ett enkelt pedagogiskt blad.

 

”Något utöver det vanliga uppstår i stämningsfulla och engagerande Oas, som är 40 roliga och magiska minuter.” / ”Närmast elektrisk kontakt mellan skådespelare och publik då Unga Scenkompaniet bjuder in till lek.” / ”…en magisk stämning av möjligheter och lek som sprids i rummet.” / ”1-3-åringarna i rummet är fascinerade, uppmärksamma och väldigt engagerade.” / ”Det är konst! Barnen ser ut att njuta”

(Vbl, 14.10.2021)

Produktionsuppgifter

Om OAS

Koncept & regi: ANNIKA ÅMAN
På scenen: KALLE HALMÉN, CAJSA ÖSTMAN
Scenografi: MAGNUS LINDSTRÖM
Kostym och dräktplanering: ANN PHILP, CAJSA ÖSTMAN, ANNIKA ÅMAN
Mask: CAJSA ÖSTMAN
Ljusdesign: JAKOB LÖFLUND
Föreställningstekniker: OLLE ENGLUND

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här