Nu Imorron – Skriva eller dö

Kaj Korkea-aho och Karin Erlandsson möts i ett samtal om skrivande och produktivitet, modererat av Axel Åhman.

 

Med skrivande kommer drömmar och skrivkramp. De mångsidiga författarna Karin Erlandsson och Kaj Korkea-aho skildrar sin omvärld genom fantastiska äventyr, psykologiskt djup och besinningslös humor. Finns det en gräns för vart deras skrivande kan sträcka sig? Hur tänker de kring mottagandet av de verk de hittills utgivit, hur skrivs ett författarskap fram?

Torsdagen den 14 mars möts Korkea-aho och Erlandsson i Dramasalen på biblioteket i Vasa i ett samtal om skrivande och produktivitet, modererat av Axel Åhman. Inträdet är fritt och Café Proosa håller öppet. Författarnas böcker finns till försäljning och det finns tid för signering. Nu imorron – Skriva eller dö är en del av Vasa Littfest.

Sedan debuten Se till mig som liten är (2009) har Kaj Korkea-aho skrivit flera breda romaner för vuxna och unga, om våld och religiositet, om sexualitet och om vänskap. 2018 mottog han Längmanska kulturfondens pris för ”ett författarskap som med skarp blick tränger in i psykets labyrinter och blottlägger hur svårt vi människor har att kommunicera med varandra och hur grymma konsekvenserna kan bli då vi tiger, förtränger och förnekar.” Korkea-aho är för tillfället aktuell med ungdomsserien ZOO! tillsammans med Ted Forsström. Ted & Kaj är Svenskfinlands mest populära podcast och de har skrivit humor för radio, teve och scenen.

Karin Erlandsson debuterade 2014 med den hyllade romanen Minkriket och har sedan dess snabbt etablerats som en av Svenskfinlands mest produktiva författare med deckare, barnböcker och romaner i bagaget. Hon skriver för tillfället den fyrdelade barnboksserien Legenden om Ögonstenen, vars första del Pärlfiskaren belönades med Runeberg Junior-priset. I vår utkommer Erlandssons bok om att skriva: Alla orden i mig.

Senaste verk
ZOO! #2: Hjärtattack
https://www.forlaget.com/bocker/zoo-2-hjartattack/
Fågeltämjaren. Del 2 i Legenden om Ögonstenen
http://litteratur.sets.fi/bok/fageltamjaren/

Arrangörer: 
Schildts & Söderströms, Förlaget, Vasa Littfest och Wasa Teater

Inträdet fritt.

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här