Diva

En hyllning till tonåren.
Föreställningsspråket är finska och föreställningen textas till svenska.

“Jag är Diva, allt jag berättar är sant.  Slut ögonen, dröm om det vackraste som finns.  Öppna ögonen igen.  Se mig.  DivaLucia.  Tretton år, snart fjorton. BabyWonder. Hon man trodde att inte fanns.  Sorglös och vacker.  Framför allt ett barn.”

En av Finlands internationellt mest kända författare Monika Fagerholms roman Diva (1998) är en uppväxtskildring om en flicka som går mot vuxenlivet med aptit på livet.  Det är inte bara en skildring om tonåren i en förort, utan även en bild av uppväxt, smärtsam brytningstid och förvandling, första kärleken och stora sorger.  Visst kommer vi alla ihåg det.  Tiden, då varje dag var en liten fest och en liten död.  Den brusande tidsperioden.

Diva, dramatiserad och regisserad av Laura Mattila, är en omskakande och glädjande föreställning i sin orimlighet, med drömmar om tonåringar som klarar allt och firar alla slags flickor.

Gästspelet är en del av samarbetsprojektet 3 Teatrar där Wasa Teater, Västerbottensteatern (Skellefteå) och Oulun teatteri ingår.

Produktionsuppgifter

Pjäsens uppföranderätt bevakas av Agency North.

Laura Mattila, regissör
Laura Mattila (f. 1990) är regissör och kommer från Åbo men bor för närvarande i Uleåborg.  Mattila som utexaminerades från teaterhögskolans regissörslinje år 2020 har bland annat regisserat Teatteri Jurkkas pjäser Buzz ja minä och Full Pull, Woyzeck.

Längd: ca 2 h 10 minuter inklusive paus.

Biljetter: 32 € / 28,50 €/ 17,50 €

Åldersrekommendation 13 år. Obs! Föreställningen innehåller stroboljus och blinkande ljus.

Dramatisering och regi: Laura Mattila
Scenografi- och dräktplanering: Julia Jäntti
Ljudplanering: Rauno Paananen
Ljusplanering: Elina Romppainen
Hår- och maskplanering: Eija Juutistenaho
På scenen: Annika Aapalahti, Sami Lalou, Aki Pelkonen, Anne Syysmaa och Juho Uusitalo

Föreställningsspråket är finska och föreställningen textas till svenska och finska.

Gästspelet är en del av projektet 3 teatrar och finansieras av Svenska kulturfonden och Region Västerbotten. I projektet samarbetar Oulun teatteri, Wasa Teater coh Västerbottensteatern.

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här