Johan Aspelin

Skådespelare

06-3209324

Johan är född och uppvuxen i Norra-paipis, i Öst-Nyland. Johan har sedan utbildat sig till skådespelare via läroavtal. Aspelins första arbetsplats på en professionell teater var vid Unga teatern i Esbo, där han jobbade på mellan åren 2004–2009. Till Wasa Teater kom Johan år 2010 efter ett år på Vaasan kaupunginteatteri. Johan har varit en del av den fasta ensemblen vid Wasa Teater sedan 2011.

På Wasa Teater har Johan medverkat i många produktioner. Mor Kurage, Rampfeber, Maskeradmordet och Botnia Paradise är några som han vill lyfta fram. Och några roller han spelat som han gärna nämner är Kocken (Mor Kurage), Dick Sten (Maskeradmordet), Lemminkäinen (Hundarnas Kalevala), Fredrick (Rampfeber), Dr Galle’n (Next to Normal) och Sean (AYN) som kittlat honom speciellt mycket. Men det finns många fler.

Jag är en familjefar och gitarrist utöver mitt yrke som skådespelare. Utöver Wasa Teater har ni kanske sett mig bl.a. som den skönsjungande Älgen i barnprogrammet Bärtil, eller som en andfådd ordonans i Åke Lindmans film Framom främsta linjen, eller som en hotfull Alien hunter i kortfilmen Pappa är en alien. Roller jag är stolt över är nog Lilla-Robinson på Unga teatern med sina 226 föreställningar, Älgen (Yle) och Salieri (Amadeus).

De bästa minnena jag har från min karriär är de otaliga mötena med er, publiken, både på och ytterom scenen, i roll och privat, och jag hoppas på många möten med er i framtiden.

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här