#dethändemig

 


Onko elämässäsi tapahtunut jotain sellaista, jonka haluaisit nähdä Wasa Teaterin lavalla?

Haluamme Wasa Teaterissa kerätä tosielämän tarinoita ja dramatisoida niistä teatteriesityksen. Tarvitsemme tähän sinun apuasi.

En unohda koskaan…
Sinä päivänä saapunut tekstiviesti muutti kaiken
Kun pomo ilmoitti minulle irtisanomisesta…
En ole ikinä kertonut kenellekään…
Jouduin jättämään kotini…

Miten tarinasi alkaa? Ja miten se jatkuu? Mitä sinulle tapahtui?

Kirjoita meille ratkaisevista elämänvalinnoista, odottamattomista tapahtumista, salaisuuksista, surusta ja onnesta. Sinun tarinasi voi olla millainen tahansa, mutta sen on täytynyt tapahtua elinaikanasi ja olla jollain tavalla yhteydessä Pohjanmaalle. Muiden ihmisten kertomusten kautta opimme ymmärtämään toisiamme paremmin, tunnistamaan itsemme toisistamme ja nauttimaan uudenlaisista elämyksistä.

Kaikilla on kertomisen arvoinen tarina.

Tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lähetäthän tarinasi meille 30.9.2022 mennessä.

Lisätietoa, kysymyksiä ja vastauksia

Mistä kertoisin?

Voit oikeastaan kertoa ihan mistä vain. Valitse itse, mikä on sinulle tärkeää. Haluamme kuitenkin, että tarina on tapahtunut sinulle elinaikanasi ja että se jollain tavalla liittyy Pohjanmaahan. Tarinassa voi olla kyse myönteisistä tai kielteisistä seurauksista, jostakin valinnastasi, katumuksesta, kantamastasi salaisuudesta taikka tapahtumasta tai yhteiskunnallisesta muutoksesta, joka on ollut sinulle käännekohta tai vaikuttanut sinuun suuresti. Voit kertoa ilosta tai surusta. Tarinan ei kuitenkaan tarvitse käsitellä suuria elämää mullistavia tilanteita, vaan myös arkista elämää, huumoria ja hauskanpitoa. Kenties elämä on opettanut sinulle viisauden, jonka haluat jakaa muille?

Mikä on yhteys Pohjanmaalle?

Muutamia esimerkkejä:

 • Tarinasi on tapahtunut Pohjanmaalla
 • Asut Pohjanmaalla
 • Olet syntynyt Pohjanmaalla
 • Olet saapunut Pohjanmaalle toisesta maasta tai muualta Suomesta
 • Olet muuttanut pois Pohjanmaalta
 • Olet vieraillut Pohjanmaalla tai olet matkusteleva pohjalainen

Miten lähetän tarinan?

Tapoja on monia. Haluamme, että mahdollisimman monet saavat tilaisuuden kertoa tarinansa.

 • Täällä alhaalla voit ladata tarinatiedostosi. Voit myös suoraan kirjoittaa tekstiruutuun kohtaan ”Minun tarinani”.
 • Jos et jostain syystä halua kirjoittaa tarinaasi, voit jättää tälle sivulle sähköpostiosoitteesi niin otamme sinuun yhteyttä haastattelun tiimoilta.
 • Tarinan voi myös lähettää postitse osoitteeseen:
  Wasa Teater
  #dethändemig
  Kirkkopuistikko
  65100 Vaasa

Lähetäthän tarinasi meille 30.9.2022 mennessä.

Miten kirjoitan tarinan?

Muotoile tarinasi vapaasti. Se voi olla pitkä tai lyhyt. Muista, ettei kyseessä ole kirjoituskilpailu tai kielioppikoe. Pääasia, että tarinasi käy tekstistä selkeästi ilmi. Voit myös halutessasi ilmaista itseäsi runomuodossa.

Täytyykö kirjoittaa ruotsiksi?

Ei. Teatteriesitys on ruotsiksi, mutta vastaanotamme mielellämme kertomuksia myös suomeksi ja englanniksi. Toisesta kielestä ruotsiin käännösohjelmalla käännetyt tekstit ovat myös sallittuja. Voit myös mielellään käyttää murreilmaisuja tai sosiaalimurretta.

Saanko kirjoittaa nimettömänä?

Kyllä. Päätä itse, haluatko jättää yhteystietosi. Saattaisimme tietyissä tapauksissa haluta syventää kertomusta haastattelulla, mutta valitset itse, haluatko meidän ottavan sinuun yhteyttä.
Kaikkia tietoja käsitellään anonyymisti ja äärimmäisen luottamuksellisesti. Jos jätät yhteystietosi, ainoastaan tehtävän vastaanottavalla dramaturgilla on pääsy tietoihisi.

Esityksessä ei missään kohdassa mainita nimiä eikä siitä myöskään ilmene, kuka on tarinan kirjoittanut.

Mitä sitten tapahtuu?

Tavoitteena on, että valituista tarinoista voidaan koota teatteriesitys Wasa Teateriin. Esitys ja sen sisältö määräytyvät täysin meille toimitettujen kertomusten mukaan. Projektin koordinaattorina ja dramaturgina toimii journalisti ja kulttuurityöntekijä Anci Holm.

 

Lähetä tarinasi tai ota yhteyttä

Kirjoita tai kopioi tarinasi tekstiruutuun tai lataa tiedosto.