Wasa Teater söker barnskådespelare

Familjeföreställningen Snöfall har premiär på Wasa Teaters stora scen 16.11.2024.  Snöfall är en fantastisk julberättelse med sång, musik och dans baserad på NRK’s Snøfall dramatiserad av Hilde Hagerup och Hanne Hagerup. Till pjäsen söker Wasa Teater 12 barnskådespelare. Detta är en unik chans där barnen får ta på sig skådespelarens skor och skapa magi på scen.

SNÖFALL

En magisk julberättelse

Snöfall handlar om Selma som är 12 år och föräldralös. Hon bor tillfälligt hos sin stränga granne Rut. Selmas högsta önskan är att hitta en egen riktig familj. Fastän Selma inte tror på jultomten skriver hon ner sin önskan i ett brev. Med hjälp av magiska krafter hittar brevet fram till tomteriket Snöfall. Vanliga människor kan inte besöka Snöfall, men inom kort hamnar även Selma där. Efter hennes ankomst sker det dramatiska händelser i Snöfall. Vem är Selma egentligen och vad är det för mörka krafter som hotar julen?

Snöfall är en saga fylld med värme, spänning och julmagi.

Roller:

Två bärande skådespelare, för rollen som Håkan. Rollen har ett flertal repliker och samspel med vuxen skådespelare. Vi söker nån mellan 10 och 14 år som brinner för att uppträda och har tillräckligt med intresse för att orka repa vid sidan av skolan.

10 barn mellan 8 och 14 år sökes till ensembleroller med fåtal repliker. Flera sång- och dansnummer ingår. Sångförmåga samt intresse för teater och dans behövs. Repetitioner sker vid sidan av skolan.

 

Praktiskt:

  • Barnen behöver kunna ta sig till Wasa Teater tre till fyra gånger i veckan.
  • I maj vecka 21 har vi kick-off träffar inför höstrepetitionerna.
  • I mitten av augusti drar repetitionerna igång två gånger i veckan och från mitten av september 3-4 gånger i veckan.
  • Närmare premiären blir det intensivare övningar och då kommer barnet missa en del skoldagar.
  • Föreställningen har premiär 16.11.2024.

Det här uppdraget kommer ta mycket av barnets fritid och vi rekommenderar därför att lägga andra hobbyer på paus under repetitionstiden.

En hund medverkar i föreställningen.

Skolan

Eftersom repetitionerna tar så mycket av barnets energi behöver föräldrarna tänka på barnets skolgång. Barnet kommer att missa en del skoldagar intill premiären, så en plan måste göras upp tillsammans med skolan för att underlätta skolgången under hösten.

Intresseanmälan för audition

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan. Du kommer att få ett mail till den adress du anger, med mer information. Vi kommer att be dig skicka in en video där du får presentera dig själv och berätta varför du vill vara med.
Vi meddelar via e-post ifall du går vidare till auditionen som hålls i vecka 46. Sänd in din anmälan senast 27.10.2023.

ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT.

Dina kontakter

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här