Publikmängden ökade med 10 000

Publikmängden ökade med 10 000

Vårens familjeföreställning Pippi Långstrump och höstens Pleppo TVÅ! – Vi mårar åpå! med humorduon Ted Forsström och Kaj-Korkea-aho är fjolårets stora succéer på Wasa Teater. Även Mor Kurage och hennes barn spelade för över 4000 åskådare.

Vårens familjeföreställning Pippi Långstrump och höstens Pleppo TVÅ! – Vi mårar åpå! med humorduon Ted Forsström och Kaj-Korkea-aho är fjolårets stora succéer på Wasa Teater. Även Mor Kurage och hennes barn spelade för över 4000 åskådare. Tillsammans drog de närmare 25.000 åskådare under 2016. Publiksiffran kom totalt upp till 40.000 personer, vilket är en ökning med 10.000 från 2015. Föreställningar och övriga publikevenemang har sammantaget haft ca 45.000 besökare under 2016.   

Under våren 2016 fortsatte Tre systrar och en berättelse (av Lars Sund – Erik Norberg) med 15 föreställningar för 2800 åskådare. Acts of Goodness (av Mattias Andersson) med premiär i februari spelade på studioscenen och turnerade med 36 föreställningar och 3400 besökare. Monologen Oscar och den rosa tanten (av Erik-Emmanuel Schmitt) med Carola Sarén har på Vasallen och i regionen under året spelat 32 föreställningar för 1600 åskådare.

Den mycket populära Pippi Långstrump spelades på stora scenen 49 gånger för 12 500 åskådare. I samband med Pippi-föreställningar arrangerades 5 familjelördagar som snabbt blev fullbokade med 250 besökare. Lytts och vänner gjorde för första gången också en vårkonsert. Gästerna var Jennie Storbacka och Jeppo Ungdomsorkester under ledning av Fredrik Sundell. Teaterns egna och gästande skådespelare gjorde bejublade Ernst Underbar, improvisations- och sångkvällar, för tre utsålda salonger.

Under våren 2016 har teaterhuset flera gånger fyllts av teaterbesökare till olika gästspel. Riksteaterns föreställningar En druva i solen och Nour El-Refai fylldes till bredden av publik. Många besökare hittade även Carl-Einar Häckner och Musashi – svärdets väg. På Vasallen gästspelade It could be worse, Susanne Marins viskonsert samt Tine Sylwest och Dani Strömbäck.

Hösten 2016 inleddes med Konstens Natt och Spelårsöppning. Den första premiären var Sagostunder med teaterpedagog Nina Dahl-Tallgren, som blev omättligt efterfrågade och gavs 51 gånger för 2400 åskådare i hela regionen.

Mor Kurage och hennes barn (av Bertholt Brecht) med premiär i september spelades 20 gånger för totalt 4100 åskådare. Mor Kurage, en klassiker som spelas världen över, förverkligades under Ulrika Bengts ledning med en något spektakulär scenografi av Erik Salvesen och med nyskriven musik av Peter Hägerstrand. Mor Kurage uppskattades av publiken och bl.a. HBL skrev följande efter premiären: ”Wasa Teaters Mor Kurage och hennes barn bjuder på en estetisk upplevelse utöver det vanliga och en magnifik Ylva Ekblad i titelrollen”.

Pleppo TVÅ! – Vi mårar åpå! (av och med Ted Forsström och Kaj-Korkea-aho) hann spela 31 föreställningar under 2016 för 8200 i publiken. Pleppo TVÅ! fortsätter spela till 25.2.2017. Maskeradmordet – en deckargåta (av arbetsgruppen under ledning av Anna Simberg) representerade ett nytt teaterkoncept och spelade 12 föreställningar för en publik på knappt 700 personer. Maskeradmordet fortsätter att spela till mitten av februari 2017. Den årligt återkommande Julkonserten med Lytts och vänner spelades 7 gånger för 1700 åskådare. I oktober 2016 bjöds det också på ett gästspel med Erik-Andre Hvidsten och Evelyn Jons i Vi får inte upp kokosnöten med musik av Powel Ramel.

Utöver föreställningarna har det ordnats workshops, pedagogträffar, guidningar, öppna repetitioner och Konstens Natt.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här