”Jag har sagt att jag aldrig ska börja med bufféservering, men när vi såg lokalen tänkte vi att en lunchbuffé skulle passa bra här,” säger Kenny Sundqvist , en av ägarna. Kenny Sundqvist och Suvi Mäntylä drev tidigare Restaurang Loftet som stängde tidigare i höst. Med kombinationen av buffé och tallriksservering vill de skapa en plats som känns lätt att besöka.
”Det ska inte kännas för fint att komma till Ernst Salonger och äta.”
Det nära samarbetet med teatern ser de som en möjlighet att lyfta verksamheten ytterligare. ”Vi ser bara de positiva sakerna i samarbetet. Vi vill få det att fungera och är öppna för olika åsikter,” förklarar de och poängterar att kulturarvet är en viktig del av deras matfilosofi. Bistron fortsätter tills vidare drivas av YA:s kock- och servitörsutbildning under föreställningskvällar. Utöver drycker erbjuder bistron också ett urval av små salta rätter som perfekt ackompanjerar en teaterkväll.
Med stort engagemang och kulturell förankring är de nya ägarna redo att föra Ernst Salonger in i en ny era där både mat och historia får stå i centrum.
Lunchserveringen är öppen måndag – fredag 11-15 samt lördag 12-15. Välkomna!