Auktion av blå stolar

Auktion av blå stolar

I samband med produktionen Den där fjärde samarbetar Wasa Teater med föreningen Project LIV. Pjäsens titel är en referens till Barncancerfonden i Sveriges reklam med fyra blå stolar på vilka det sitter tre barn. Den här gripande bilden illustrerar att vart fjärde barn inte överlever sin cancer. Wasa Teaters snickarmästare Jeremy Crotts har byggt 10 […]

Stol 10/10
En av stolarna som auktioneras ut.

I samband med produktionen Den där fjärde samarbetar Wasa Teater med föreningen Project LIV.
Pjäsens titel är en referens till Barncancerfonden i Sveriges reklam med fyra blå stolar på vilka det sitter tre barn. Den här gripande bilden illustrerar att vart fjärde barn inte överlever sin cancer.

Wasa Teaters snickarmästare Jeremy Crotts har byggt 10 blå stolar i barnstorlek som auktioneras ut oavkortat till förmån för Project LIV. Stolarnas sitsar är gjord av teaterns legendariska spegelsals gamla golv, som togs tillvara i samband med en renovering år 2009.

Spegelsalen ligger på andra våningen i det rosa jugendhuset från år 1912 på Kyrkoesplanaden. Golvet, som stolarnas sitsar är byggda av, har känt många klackar. Såväl av forna tiders hotellgäster som skådespelare som dansat och tränat har lämnat unika spår i plankorna. Alla stolar är handgjorda, numrerade och unika. Du har nu chansen att köpa en bit kulturhistoria och samtidigt stöda ett mycket viktigt ändamål.

Signerade av Jeremy Crotts.
Alla stolar är unika och signerade.

Alla pengar som genom auktionen skänks till Project LIV kommer att användas för att skapa glädje för långtidssjuka barn och deras familjer. Konkret handlar det bland annat om att arrangera drömdagar, att göra sjukhusmiljöerna trivsammare för barn och att inleda arbetet med att översätta informationsmaterial till svenska.
Project LIV kommer också att donera en del av det bidrag de emottar till den finska barncancerfonden, Aamusäätiö som bland annat stöder barncancerforskning.

Auktionen, som pågår fram till den 24.4, hittar du här! 

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här