Sylvi i Helsingfors

Sylvi i Helsingfors

Hej igen! Om någon minns så skrev jag sist lite om hur det var att repetera i Berlin. Nu har vi kommit så långt att vi börjat spela föreställningen Sylvi för den finska och svenska publiken här hemma. Jag tänkte berätta lite om de olika städerna vi spelar i och de olika teatrarna vi gästar. […]

Hej igen!
Om någon minns så skrev jag sist lite om hur det var att repetera i Berlin. Nu har vi kommit så långt att vi börjat spela föreställningen Sylvi för den finska och svenska publiken här hemma. Jag tänkte berätta lite om de olika städerna vi spelar i och de olika teatrarna vi gästar. Först ut är Klockrike teatern i Helsingfors, där vi nu har spelat ca 7-8 föreställningar. En liten men naggande god teater där man känner sig varmt välkommen. Publiken har tagit emot föreställningen väl, ibland har vi haft fullt hus, ibland ett fåtal i publiken. Recensionerna har varit mestadels goda, även om en del (främst svenska tidningar) har har haft kommentarer kring språket. Det är verkligen intressant att se hur debatter och diskussioner tar fart kring det faktum att vi spelar på två språk och växlar mellan dem.

Jag får bo en en alldeles perfekt lägenhet i Tölö, där jag förundras över hur mycket tid det finns på en dag när jag är den enda personen här!

Ja, det har var en liten början, mera intressanta detaljer kommer småningom.

Tills vidare, ni som är i Vasa (och alla andra också för den delen) gå och se Edith. En stor upplevelse.

Kram
Lina

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här